Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Το έλαιο Jojoba έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες


Έλαιο Jojoba 

Έλαιο Jojoba
Το έλαιο Jojoba έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Χρησιμοποιείται ευρέως από ιθαγενείς της Αμερικής και παράγεται με την ψυχρή πίεση από τους καρπούς του jojoba.
Φτάνει σε ύψος τα 3m και μπορεί να βρεθεί στις ερήμους των ΗΠΑ και του Μεξικού. Είναι γνωστό από την  χρήση του στην ιατρική για θεραπεία στα μάτια, φλεγμονές στο λαιμό και δερματικές βλάβες.
Το λάδι jojoba συνθέτει τα έλαια συνδυάζοντας αλκοόλες, λίπη και λιπαρά οξέα. Έχει τη σύσταση υγρού κεριού, δεν οξειδώνεται και γι’ αυτό το λόγο δεν αλλοιώνεται. Το φυτό jojoba περιέχει μια ουσία που είναι εκπληκτική όμοια μ’ ένα συστατικό που βρίσκεται στην εγκεφαλική κοιλότητα της φάλαινας. Το συστατικό αυτό έχει φυσικές γαλακτοματοποιητικές ιδιότητες και γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιείται ευρύτατα στις καλλυντικές κρέμες. Η ανακάλυψη της αντίστοιχης ουσίας στο φυτό jojoba βοηθάει στην αποτροπή της περαιτέρω μείωσης του αριθμού των φαλαινών.
Το λάδι jojoba έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, συνεπώς είναι ιδανικό για θεραπεία δερματικών φλεγμονών. Έχουν παρατηρηθεί καλά αποτελέσματα από την χρήση του λαδιού jojoba σε ψωρίαση και εκζέματα. Τρέφει το δέρμα και ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος και όλες τις ηλικίες.
Το λάδι jojoba περιέχει βιταμίνες, όπως βιταμίνη Ε και μεταλλικά στοιχεία τα οποία βοηθούν στην ελαστικότητα του δέρματος και στην μεταξένια υφή του.
Είναι φυσικό φίλτρο αντηλιακό (SPF 4) και καθιστά μια ενδιαφέρουσα βάση για τις αντιηλιακές κρέμες.
Επίσης, είναι αποτελεσματικό για την ξηρότητα και την πιτυρίδα και μπορεί από μόνο του να χρησιμοποιηθεί για μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.
Η υφή του λαδιού μοιάζει με τον όξινο μανδύα του δέρματος και γι’ αυτό το λόγο διατηρεί την υγρασία του δέρματος και την ελαστικότητα του σε κάθε τύπο του. Περιέχει ανόργανα άλατα και κηρώδες συστατικό που μιμείται το κολλαγόνο.
Τέλος, βοηθάει στην διατήρηση του μαυρίσματος για περισσότερο χρόνο.
Θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά λάδια σε όλο τον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...