Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ανακαλύψτε τις 6 "μαύρες" υπέρ-τροφές!



Γνωρίζετε ότι οι μαύρες τροφές διαθέτουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από τις ανοιχτόχρωμες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες;
  
Σας παρουσιάζουμε τις 6 μαύρες υπερ-τροφές και τα πλεονεκτήματά τους για την υγεία μας.
  
Μαύρο ρύζι:Επειδή είναι λιγότερο επεξεργασμένο από το λευκό, διαθέτει μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία προστατεύει τα κύτταρα από τη δράση των ελεύθερων ριζών και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας.
  
Μαύρες φακές:Σίγουρα δεν είναι συνηθισμένες, αλλά είναι ιδιαίτερα θρεπτικές. Μία κούπα μαύρες φακές περιέχει 8 mg σιδήρου, τη μισή δηλαδή ημερήσια προτεινόμενη ποσότητα για τις γυναίκες.

Παράλληλα, λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και ρίχνουν τα επίπεδα χοληστερίνης.

Βατόμουρα:Οι πολυφαινόλες που εντοπίζονται στα σκούρα μούρα, δρουν υποστηρικτικά στην αποτροπή της εξασθένησης των γνωστικών λειτουργιών του εγκεφάλου στις μεγαλύτερες ηλικίες. Παράλληλα ενισχύουν την άμυνα του δέρματος στην υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ η βιταμίνη C προλαμβάνει τα καρδιακά προβλήματα.
  
Μαύρα φασόλια:Τα βιοφλαβονοειδή στη φλούδα των μαυρομάτικων και των άλλων μαύρων φασολιών προστατεύουν από την εκδήλωση καρδιακών νοσημάτων, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες προκαλούν γρήγορα το αίσθημα κορεσμού.

Μαύρη σόγια:Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση μαύρης σόγιας μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης θρόμβωσης.
  
Μαύρο τσάι:Το μαύρο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών μετά από έντονη σωματική άσκηση και περιορίζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...