Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΒΟΥΤΗΡΟ ''ΚΑΡΙΤΕ'' !!

Shea butter-Karite butter-Vitellaria paradoxa

Το καριτέ για να διατηρεί όλες τις ιδιότητές του πρέπει να είναι ακατέργαστο και χρώματος ωχρό - μπεζ και όχι λευκό όπως το επεξεργασμένο.

Το Καριτέ τρέφει το δέρμα με βιταμίνες Α, Ε και F. Οι βιταμίνες Α και Ε βοηθούν στη διατήρηση του δέρματος και να κρατήσει καθαρό και υγειές. Αυτά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για το κατεστραμμένο
δέρμα από τον ήλιο. Βοηθά στην πρόληψη πρόωρων ρυτίδων και των γραμμών του προσώπου. Η βιταμίνη F ενεργεί ως προστάτης του δέρματος και το αναζωογονεί . Καταπραΰνει το τραχύ και ξηρό δέρμα και βοηθά να απαλύνει ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Η υψηλή περιεκτικότητα του σε φυτικά λιπαρα, προσδίδει στο Βουτυρο Καριτε καταπληκτικές ενυδατικές ιδιότητες. Η χρήση του αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και βοηθάει στη διατήρηση της φυσικής υγρασίας. Το Βουτυρο Καριτε είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φαινολικές ουσίες (Phenolic compounds), οι οποίες γνωρίζουμε πως παρουσιάζουν ισχυρή αντιοξειδοτική δράση.
Από τις 10 φαινολικές ουσίες που περιέχει το Βουτυρο Καριτέ, οι 7 είναι Κατεχίνες (catechins) οι οποίες εντοπίζονται και στο Πράσινο Τσάϊ. Οι Κατεχίνες θεωρείται πως αυξάνουν την άμυνα της επιδερμίδας έναντι των εξωτερικών συνθηκών όπως είναι η μόλυνση και η ηλιακή ακτινοβολία, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν ως αντιγηραντικοί παράγοντες καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. To Βουτυρο Καριτε περιέχει βιταμίνες Ε και Α, οι οποίες παρουσιάζουν αντιμικροβιακή δράση και είναι πολύτιμοι σύμμαχοι της επιδερμίδας στην αντιμετώπιση ερεθισμών, μολύνσεων και εκζεμάτων.

Το βούτυρο καριτέ είναι “στέρεο” σε θερμοκρασία δωματίου (μέχρι τους 25C). Παρόλα αυτά “λιώνει” αμέσως όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα και της χαρίζει, άμεσα, βαθιά και αποτελεσματική ενυδάτωση. Όταν χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαπουνιών, το βούτυρο καριτέ αποτελεί ένα καταπληκτικό προϊόν το οποίο χαρίζει πλούσιο απαλό αφρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...