Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ & ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ!

από Yanni Vassilopoulos

Παραθέτω μια παραδοσιακή συνταγή ... που μειώνει τα επίπεδα αυξημένης χοληστερόλης και τα τριγλυκερίδια.
Υλικά : 1 μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό 1,5λίτρου.
1 βαζάκι μαστίχα χίου σε σκόνη.

Αδειάστε περίπου τα 2/10 του νερού από το μπουκάλι και συμπληρώστε με τη σκόνη χίου. Ανακινήστε καλά( η σκόνη μπορεί να επιπλέει στην αρχή, χρησιμοποιήστε ένα μοτεράκι του φραπέ για να το ανακατέψετε καλύτερα).
Αφήστε το διάλυμα για δύο μέρες στο ψυγείο.(η μαστίχα θα γίνει ίζημα και θα κρυσταλοποιηθεί. Αυτό θα προσδώσει στα μόρια του νερού τις θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας).

Πίνετε από το νερό αυτό όλη την ημέρα. Η γλυκειά του γεύση δρά και ανασταλτικά στο αίσθημα της πείνας και είναι ιδανικό για κάποιους που κάνουν δίαιτα. Το κρυσταλλωμένο ίζημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περίπου ενά-μιση μήνα.

Προσθέτοντας απλά νερό το βράδυ της προηγούμενης μέρα για χρήση από το πρωϊ της επομένης. Δεν χρειάζεται δηλαδή να αναπληρώνετε/αδειάζετε την σκόνη για το διάστημα που αναφέρθηκε πρίν.

2 σχόλια:

  1. Ποσα γραμμαρια μαστιχα Χιου χρειαζονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πως μπορώ να παραλάβω μαστίχα έτοιμη δυο ή τρία κομματάκια μικρά, μαζί με σκόνη σε φακελάκι.
    email: kxaralampous@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...