ΚΗΡΑΛΟΙΦΗ Hot Pepper Cream for Arthritis & Joint Pain
Αντιφλεγμονώδη για πόνους αρθρώσεων,Αρθρίτιδα και όχι μόνο
360 gr grapeseed oil ή αμυγδαλέλαιο ή χοχομπα ή όποιο άλλο έλαιο θέλετε
22,5 gr σκόνη πιπέρι cayenne
60 gr μελισσοκέρι
22,5 gr σκόνη κουρκουμα
15gr σκόνη ginger (πιπερόριζας)
Οδηγίες παρασκευής
Ανακατεύουμε τις σκόνες καγιέν,τζίντζερ και κουρκουμά,κατόπιν τα προσθέτουμε στο λάδι,τα
ανακατεύουμε μέχρι να ανιμιχθούν και τα θερμαίνουμε σε χαμηλή φωτιά σε μπέν μαρί για 5-10
λεπτά ανακατεύοντας.Μετά προσθέτουμε το κερί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το κερί και
να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικα.αποσύρουμε από την φωτιά και το ψύχουμε στο ψυγείο για 10
λεπτά.Μόλις περάσουν τα 10 λέπτά το βγάζουμε από το ψυγείο και το χτυπάμε ελαφρά με ένα
αναδευτήρι και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά.Τέλος το βάζουμε σε
αποστειρωμένο βαζάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι 10 μέρες.
Η διαδικασία του ψυγείου αναφέρεται στην πρωτοτυπη (στα αγγλικά) συνταγή και νομίζω πως μπορεί να παρακαμφθεί.
Εφαρμόζουμε την αλοιφή στην περιοχή του πόνου,αφήνουμε να απορροφηθεί-στεγνώσει και μετά
ξεπλένουμε το σημείο,διότι ο κουρκουμάς ΛΕΚΙΑΖΕΙ.
Μόλις εφαρμοσουμε θα νιώσουμε την αισθηση καψίματος στη περιοχή εφαρμογής,γι'αυτό αν έχετε
ευαίσθητο δέρμα,τεστάρετε την αλοιφή σε μιά μικρή περιοχή πρώτα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΓΙΕΝ,ΒΑΛΤΕ ΓΑΝΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ....ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ!!
Αντιφλεγμονώδη για πόνους αρθρώσεων,Αρθρίτιδα και όχι μόνο
360 gr grapeseed oil ή αμυγδαλέλαιο ή χοχομπα ή όποιο άλλο έλαιο θέλετε
22,5 gr σκόνη πιπέρι cayenne
60 gr μελισσοκέρι
22,5 gr σκόνη κουρκουμα
15gr σκόνη ginger (πιπερόριζας)
Οδηγίες παρασκευής
Ανακατεύουμε τις σκόνες καγιέν,τζίντζερ και κουρκουμά,κατόπιν τα προσθέτουμε στο λάδι,τα
ανακατεύουμε μέχρι να ανιμιχθούν και τα θερμαίνουμε σε χαμηλή φωτιά σε μπέν μαρί για 5-10
λεπτά ανακατεύοντας.Μετά προσθέτουμε το κερί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το κερί και
να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικα.αποσύρουμε από την φωτιά και το ψύχουμε στο ψυγείο για 10
λεπτά.Μόλις περάσουν τα 10 λέπτά το βγάζουμε από το ψυγείο και το χτυπάμε ελαφρά με ένα
αναδευτήρι και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά.Τέλος το βάζουμε σε
αποστειρωμένο βαζάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι 10 μέρες.
Η διαδικασία του ψυγείου αναφέρεται στην πρωτοτυπη (στα αγγλικά) συνταγή και νομίζω πως μπορεί να παρακαμφθεί.
Εφαρμόζουμε την αλοιφή στην περιοχή του πόνου,αφήνουμε να απορροφηθεί-στεγνώσει και μετά
ξεπλένουμε το σημείο,διότι ο κουρκουμάς ΛΕΚΙΑΖΕΙ.
Μόλις εφαρμοσουμε θα νιώσουμε την αισθηση καψίματος στη περιοχή εφαρμογής,γι'αυτό αν έχετε
ευαίσθητο δέρμα,τεστάρετε την αλοιφή σε μιά μικρή περιοχή πρώτα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΓΙΕΝ,ΒΑΛΤΕ ΓΑΝΤΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ....ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου