Σούπα με λαχανικά και πλιγούρι
Συντάκτης: Λορένα Μέμα,
29/11/2014
Υλικά
4 μέτρια καρότα
2 μεγάλα κολοκύθια
1 μπουκέτο μπρόκολο
1 ματσάκι σέσκουλα
½ φλ. πλιγούρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράζουμε στην κατσαρόλα τα καρότα και τα κολοκύθια μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε από το νερό και τα βάζουμε στο μουλτι μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Στο ίδιο νερό (που βράσαμε τα λαχανικά) βράζουμε το μπρόκολο και τα σέσκουλα για 5’ περίπου.
- Ύστερα προσθέτουμε τα πολτοποιημένα καρότα και τα κολοκύθια μέσα στο νερό μαζί με το πλιγούρι.
- Αλατίζουμε και αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
- Ελέγχουμε σταδιακά αν έχουν βράσει το μπρόκολο και τα σέσκουλα και αν έχει μαλακώσει το πλιγούρι.
- Όταν η σούπα μας είναι έτοιμη, σβήνουμε τη φωτιά και τέλος προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου