Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Σούπα με λαχανικά και πλιγούρι

Συντάκτης: Λορένα Μέμα, 29/11/2014
Τα οφέλη της σούπας τους χειμωνιάτικους μήνες είναι ότι χορταίνεις με λίγες θερμίδες,  έχει πολλές βιταμίνες  και μας βοηθάει να κρατήσουμε ενυδατωμένο το σώμα μας, κάτι πολύ σημαντικό για το χειμώνα. Η παρακάτω σούπα χάρη στα καρότα περιέχει καροτίνη, σίδηρο και είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, χάρη στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά!
Υλικά
4 μέτρια καρότα
2 μεγάλα κολοκύθια
1 μπουκέτο μπρόκολο
1 ματσάκι σέσκουλα
½ φλ. πλιγούρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Βράζουμε στην κατσαρόλα τα καρότα και τα κολοκύθια μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε από το νερό  και τα βάζουμε στο μουλτι μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Στο ίδιο νερό (που βράσαμε τα λαχανικά) βράζουμε το μπρόκολο και τα σέσκουλα για 5’ περίπου.
  • Ύστερα προσθέτουμε τα πολτοποιημένα καρότα και τα κολοκύθια μέσα στο νερό μαζί με το πλιγούρι.
  • Αλατίζουμε και αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
  • Ελέγχουμε σταδιακά αν έχουν βράσει το μπρόκολο και τα σέσκουλα και αν έχει μαλακώσει το πλιγούρι.
  • Όταν η σούπα μας είναι έτοιμη, σβήνουμε τη φωτιά και τέλος προσθέτουμε ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...