Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Τα 4 αποξηραμένα φρούτα που σας προστατεύουν

Τα 4 αποξηραμένα φρούτα που σας προστατεύουν
Τι κοινό έχουν η κούραση, η οστεοπόρωση, η αρθρίτιδα και η πίεση; Φοβούνται τα αποξηραμένα φρούτα. Μάθετε ποια είναι και βελτιώσε την υγεία σας
Αντιμετωπίστε την κούραση, τους μυϊκούς πόνους από την άσκηση, αλλά και πολλές παθήσεις με αποξηραμένα φρούτα. Διαβάστε που κάνει καλό το καθένα από τα 4 που ξεχωρίσαμε λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες έρευνες των ειδικών. Να θυμάστε όμως ότι τα αποξηραμένα φρούτα εκτός από τα πολύτιμα συστατικά τους περιέχουν επίσης και μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, οπότε η κατανάλωσή τους χρειάζεται μέτρο…


Σταφίδες για οστεοπόρωση
Οι σταφίδες είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές βορίου, ένα ιχνοστοιχείο που σύμφωνα με έρευνες μειώνει την οστική απώλεια στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Προσθέστε μερικές σταφίδες σε ένα κεσεδάκι γιαούρτι – το οποίο είναι πλούσιο σε ασβέστιο ώστε να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη για τα οστά σας.
Χουρμάδες για την κούραση
Το αίσθημα εξάντλησης που μπορεί να νιώθετε μετά από μια κουραστική μέρα μπορεί να σας κάνει να επιθυμείτε κάποιο γλυκό. Οι χουρμάδες είναι μια καλή εναλλακτική λύση, δεδομένου ότι έχουν σχετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι απελευθερώνουν σάκχαρα με αργό ρυθμό και κρατούν τα επίπεδα ενέργειας σταθερά, παρά την έντονη γλυκύτητα τους. Συνδυάστε το με πρωτεΐνες π.χ. μια χούφτα καρύδια, για παράδειγμα – για να χορτάσετε.
Αποξηραμένα κεράσια για τις αρθρώσεις
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν τα κεράσια, και ιδιαίτερα τα ξινά, μπορεί να είναι ευεργετικές για ένα ευρύ φάσμα παθήσεων που σχετίζονται με φλεγμονές , όπως η αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα, αλλα και το πιάσιμο των μυών μετά την άσκηση. Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Michigan έδειξε ότι μια διατροφή πλούσια σε κεράσια μπορεί να μειώσει τους δείκτες φλεγμονής στα ζώα έως και 50%. Μια αποτελεσματική «δόση» για τους ανθρώπους φαίνεται να είναι μισό φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια δύο φορές την ημέρα.
Αποξηραμένα βερίκοκα για την υψηλή αρτηριακή πίεση
Τα αποξηραμένα βερίκοκα διαθέτουν τριπλάσια περιεκτικότητα σε κάλιο σε σχέση με τις μπανάνες και περιέχουν ελάχιστο αλάτι. Αυτό είναι καλό για τη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε χαμηλά επίπεδα . Πρόσφατη έρευνα στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στην Ατλάντα έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν περισσότερο κάλιο από νάτριο προστατεύονται απέναντι στην υψηλή πίεση του αίματος και τις καρδιακές παθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...