Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Υλικά
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 600 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας (δηλαδή περίπου 1 κιλό κολοκύθα)
  • 1 καρότο
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 5 φλιτζάνια νερό (περίπου 1 λίτρο)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι συμπυκνωμένο γάλα
  • 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (κεφαλογραβιέρα ή ρεγκάτο)
  • 3 κουταλιές λεμόνι
  • Μαϊντανό
  • Κρουτόν
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με λάδι, σοτάρετε την κολοκύθα, το κρεμμύδι, το καρότο και τις πατάτες, όλα χοντροκομμέ­να, και σβήνετε με κρασί. Προσθέτετε το νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα και το ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα. Όταν αρχίσει να βράζει, προσθέτετε το γάλα και το τυρί και αφήνετε να σιγοβράσει για 2-3΄, ώσπου να λιώσει το τυρί. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το λεμόνι και ανακατεύετε. Γαρνίρετε με μαϊντανό και κρουτόν και σερβίρετε.

Γνώμες
Εξαιρετικός γευστικός συνδυασμός, ιδιαίτερα πλούσιος σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Α και C, ασβέστιο, σίδηρο και φυτικές ίνες. Η κολοκύθα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C και, σε συνδυασμό με το καρότο, αποτελεί άριστη πηγή καροτενοειδών, που είναι γνωστά για την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση. Η σούπα αυτή είναι ιδανική επιλογή για το χειμώνα, επειδή ενισχύει το ανοσοποιητικό και θωρακίζει τον οργανισμό από τα κρυολογήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...