Κέικ με παντζάρι, καρύδια και σησαμέλαιο
Υλικά:
225γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250γρ. παντζάρια (βρασμένα και ψιλοκομμένα)
80γρ καρύδια ( περασμένα από το μούλτι)
2 κουτ. του γλυκού κανέλα
3 κουτ. της σούπας ζάχαρη
4 αυγά
200ml σησαμέλαιο
μια πρέζα αλάτι
Παρασκευή:
Βήμα1: Σ” ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πρώτα το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι και προσθέτουμε την ζάχαρη, δουλεύοντας το πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα παντζάρια και τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βήμα2: Ρίχνουμε τη ζύμη σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 1800C.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου