Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Κέικ με παντζάρι, καρύδια και σησαμέλαιο

Το παντζάρι γνωστό και ως κοκκινογούλι τρώγεται ωμό, όσο και μαγειρεμένο. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες αλλά και σε φαγητά. Εμείς εδώ θα το κάνουμε «κέικ». Θα το παντρέψουμε και με καρύδια και για να γίνει ακόμα πιο υγιεινό για τα μικρούλια μας θα του προσθέσουμε στην παρέα σησαμέλαιο.
κέικ παντζαριού
Υλικά:
225γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250γρ. παντζάρια (βρασμένα και ψιλοκομμένα)
80γρ καρύδια ( περασμένα από το μούλτι)
2 κουτ. του γλυκού κανέλα
3 κουτ. της σούπας ζάχαρη
4 αυγά
200ml σησαμέλαιο
μια πρέζα αλάτι
Παρασκευή:
Βήμα1: Σ” ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πρώτα το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι και προσθέτουμε την ζάχαρη, δουλεύοντας το πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα παντζάρια και τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Βήμα2: Ρίχνουμε τη ζύμη σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα  και  ψήνουμε για 1 ώρα στους 1800C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...