Ποιοι πρέπει να προσέχουν τα παντζάρια
Παρά το γεγονός όμως ότι τα παντζάρια θεωρούνται μία εξαιρετικά ωφέλιμη φυτική τροφή με ποικίλες θεραπευτικές δράσεις, καλό είναι να μην καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες από άτομα με ιστορικό οξαλικών λίθων ασβεστίου στα νεφρά. Και αυτό γιατί ο βολβός και ιδιαίτερα τα φυλλώδη τμήματα του λαχανικού περιέχουν υψηλή συγκέντρωση οξαλικών αλάτων.
Ακόμα με μέτρο πρέπει να καταναλώνουν τα παντζάρια όσοι ακολουθούν αντιπηκτική αγωγή, καθώς τα παντζάρια προσφέρουν αρκετή βιταμίνη Κ στον οργανισμό, η οποία συμβάλλει στην πήξη του αίματος.
Επίσης τα άτομα με εντερική ευαισθησία καλύτερα να αποφεύγουν να τα τρώνε ωμά.
Να θυμάσαι: Να βράζεις τα παντζάρια με τη φλούδα τους στον ατμό ή με λίγο νερό (μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά), για να μη χάνουν τα θρεπτικά συστατικά τους, και να τα καταναλώνεις την ίδια μέρα, γιατί υπόκεινται σε χημικές αλλοιώσεις. Golden Magazine
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου