Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Σαρακοστιανό κέικ με ταχίνι-πορτοκάλι


Σαρακοστιανό κέικ με ταχίνι-πορτοκάλι
Εμφανίστηκε τις προάλλες σε οικογενειακό τραπέζι και περιττό να σας πω πως το τιμήσαμε δεόντως, νηστεύοντες και μη. Στο τσακ πρόλαβα να το βγάλω μια ...αναμνηστική φωτογραφία και να πάρω τη συνταγή από τη θεία, να τη μοιραστούμε.
Ιδού λοιπόν πώς φτιάχνουμε υπέροχο σαρακοστιανό κέικ με ταχίνι, πορτοκάλι, καρύδια και δυο ειδών σταφίδες.

Υλικά: 1 φλιτζάνι του τσαγιού ταχίνι • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη • 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη • 1 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρη σταφίδα • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ξανθή σταφίδα • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι ή μαρμελάδα πορτοκαλιού • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, λίγο γαρίφαλο.
Εκτέλεση Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ταχίνι μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε ξεχωριστή λεκάνη ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα ενώνουμε με το μείγμα του ταχινιού και ξανανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σε λαδωμένη φόρμα το κέικ και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 -45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...