ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα στο σχήμα που θέλετε (φέτες ή μπαστουνάκια). Καλύπτετε τον πάτο ενός τηγανιού με την ζάχαρη πάνω από την ζάχαρη, απλώνετε τα καρότα και την μαργαρίνη πάνω στα καρότα με το νερό. Σκεπάζετε με μια λαδόκολλα κομμένη στρογγυλά και λίγο μεγαλύτερη από την διάμετρο του τηγανιού. Βάζετε μια κουτάλα πάνω για να την συγκρατεί και σε χαμηλή θερμοκρασία αφήνετε τα καρότα να βράσουν. Ανακατεύετε 1-2 φορές. Είναι έτοιμα όταν μαλακώσουν και πιούν τα υγρά τους. Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με σουσάμι, μαϊντανό, γλυκάνισο κ.ά.
ΣΗΜ.: Μπορεί να χρησιμοποιήσετε τα μπέιμπυ καροτάκια.
- ½ κιλό καρότα
- 1-3 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 3 κ.σ. μαργαρίνη
- 2 κ.σ. νερό
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα στο σχήμα που θέλετε (φέτες ή μπαστουνάκια). Καλύπτετε τον πάτο ενός τηγανιού με την ζάχαρη πάνω από την ζάχαρη, απλώνετε τα καρότα και την μαργαρίνη πάνω στα καρότα με το νερό. Σκεπάζετε με μια λαδόκολλα κομμένη στρογγυλά και λίγο μεγαλύτερη από την διάμετρο του τηγανιού. Βάζετε μια κουτάλα πάνω για να την συγκρατεί και σε χαμηλή θερμοκρασία αφήνετε τα καρότα να βράσουν. Ανακατεύετε 1-2 φορές. Είναι έτοιμα όταν μαλακώσουν και πιούν τα υγρά τους. Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με σουσάμι, μαϊντανό, γλυκάνισο κ.ά.
ΣΗΜ.: Μπορεί να χρησιμοποιήσετε τα μπέιμπυ καροτάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου