Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Ταραμοσαλάτα

Ταραμοσαλάτα

Υλικά

  • ταραμά: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • μπαγιάτικο ψωμί: 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ψίχουλα, χωρίς κόρα
  • ελαιόλαδο: 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • λεμόνια: 2-3, ο χυμός τους
  • κρεμμύδι: 1 προαιρετικά
  • ελιές Καλαμών: για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού και τη στύβετε πολύ καλά. Ρίχνετε τον ταραμά στο γουδί (εάν έχει ίνες πρέπει να τον ξεπλύνετε σε 10' σε χλιαρό νερό και μετά να τον στραγγίσετε). Τον χτυπάτε με πολύ λίγο λάδι και προσθέτετε σιγά -σιγά το ψωμί, συνεχίζοντας το χτύπημα. 
  2. Τρίβετε το κρεμμύδι σε λεπτό τρίφτη και το στραγγίζετε να φύγουν τα ύγρα του. Το ρίχνετε στο μείγμα με τον ταραμά και ανακατεύετε. Κατόπιν, προσθέτετε το λάδι εναλλάξ με το χυμό του λεμονιού χτυπώντας ή ανακατεύοντας. Σερβίρετε γαρνίροντας με ελιές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...