Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

ΥΛΙΚΑ
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1½ ποτήρι πορτοκάλι
  • ½ ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι σταφίδες 
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη και προσθέτετε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά, το πορτοκάλι, το νερό, τις σταφίδες, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τελευταία το αλεύρι. Προσέχετε να μην τα ζυμώσετε πολύ, γιατί θα σκληρύνει η ζύμη και δεν θα γίνει αφράτο το γλύκισμα. Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC (αέρα) για 50΄. Γαρνίρετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...