Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΚΑΣΙΟΥΣ!

ΚΑΣΙΟΥΣ-ΩΜΟ-988x667Σύμφωνα με διάφορες επιστημονικές έρευνες, δύο χούφτες κάσιους λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που δρα μια συνταγογραφούμενη δόση αντικαταθλιπτικού Prozac. Τα κάσιους περιέχουν μεγάλη ποσότητα ενός αμινοξέος, της L-τρυπτοφάνης , μίας ουσίας που μετατρέπεται σε σεροτονίνη στον εγκέφαλό μας, ενός σημαντικότατου νευροδιαβιβαστή που έχει να κάνει με το αίσθημα χαράς.
Είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που απαιτούνται για τη φυσιολογική λειτουργία του σώματος. Στην πραγματικότητα ανήκουν στην Βραζιλία, αλλά από τη Πορτογαλικά τα μετέφεραν στην Ινδία τον 16ο αιώνα. Αυτοί οι ξηροί καρποί έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, όπως την πρόληψξ του καρκίνουω γιατί περιέχουν προανθοκυανιδίνες που είναι μία κατηγορία φλαβονόλες που παλεύουν ενάντια στα καρκινικά κύτταρα και τα αποτρέπουν από το να διαιρεθούν περαιτέρω. Αυτές οι προανθοκυανιδίνες και η υψηλή περιεκτικότητά τους σε χαλκό, βοηθούν στην καταπολέμηση κατά των καρκινικών κυττάρων και σας κρατά μακριά από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.
Βοηθούν την καρδιά γιατί περιέχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς και αυτά είναι με τη μορφή του ελαϊκού οξέος, το οποίο είναι πολύ υγιεινό για την καρδιά. Είναι χωρίς χοληστερόλη και τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σας κρατά μακριά από καρδιακές παθήσεις. Ακόμη μειώνουν την υψηλή πίεση του αίματος με τη βοήθεια του μαγνησίου που υπάρχουν σε αυτά. Λόγο μαγνησίου όμως συμβάλουν στην ενδυνάμωση των οστών και την ενδυνάμωση των νέυρων. Το μαγνήσιο είναι αποθηκευμένο στην επιφάνεια των οστών και εμποδίζει την είσοδο ασβεστίου από τα νευρικά κύτταρα και έτσι διατηρεί τα αιμοφόρα αγγεία και τους μυς χαλαρά. Η ανεπαρκής ποσότητα μαγνησίου μπορεί να οδηγήσει το ασβέστιο για να εισαχθεί στα αιμοφόρα αγγεία και να προκαλέσει τη συρρίκνωση τους.
Αποτρέπουν τους χολόλιθους, βοηθούν τα μαλλιά λόγο του χάλκού, βοηθούν στην απώλεια βάρους ακόμη κι αν περιέχουν λίπη, περιέχουν καλή χοληστερόλη. Έτσι όσοι τρώνε Κάσιους τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα ένα παίρνουν λιγότερο βάρος σε σύγκριση με όσους τρώνε λιγότερα.
Έχουν πλυθώρα αντιοξυδωτικών όπως σελήνιο, χαλκό, μαγνήσιο και πολλά άλλα όπου δρουν ως συν-παράγοντες για πολλά ένζυμα. Βοηθούν στην πέψη:
λόγο ότι συμβάλουν στην δημιουργία, την ανάπτυξη και τη σύνθεση των νουκλεϊκών οξέων και την πέψη .
Είναι μία τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες όπως η ριβοφλαβίνη, παντοθενικό οξύ, θειαμίνη, νιασίνη, κλπ. Αυτές οι βιταμίνες να σας κρατήσουν ασφαλή από σιδηροβλαστική αναιμία, πελλάγρα κλπ. Βοηθούν το σώμα μας στο να χρησιμοποιήσει σωστά το σίδηρο για την εξάλειψη των ελεύθερων ριζών που προκαλούν προβλήματα υγείας. Έχουν τη δυνατότητα να φιλτράρουν τις ακτίνες UV του ήλιου και την προστασία μας από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας .
Τώρα που γνωρίζετε τα οφέλη για την υγεία από τα κάσιους ίσως ήρθε η ώρα να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της εβδομαδιαίας σας διατροφής.
Therapywave.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...