Κεφτεδάκια τσουκνίδας
Περιγραφή
Με αυτή τη γρήγορη συνταγή αξιοποιώ τα πολύτιμα συστατικά της περιφρονημένης τσουκνίδας. Αφιερωμένη στον ggr που ανέδειξε την τσουκνίδα με την τριλογία του.Τι χρειαζόμαστε:
Πώς το κάνουμε:
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Για τις τσουκνίδες φοράμε γάντια γιατί λίγοι είναι οι φακίριδες.
- Τα βάζουμε όλα σε ένα μπωλ και προθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί (ανάλογα με τον τύπο του αλευριού), ώστε να μπορούμε να παίρνουμε κουταλιές χωρίς να τρέχει το μίγμα από το κουτάλι.
- Βάζουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο στη φωτιά και μόλις κάψει, παίρνουμε με βρεγμένο κουτάλι μια κουταλιά από το μίγμα και το βάζουμε στο καυρό λάδι.
- Προσέχουμε τη θερμοκρασία να μην είναι πολύ δυνατή και δεν προλαβαίνουν να ψηθούν από μέσα.
- Βουτάμε πριν από κάθε κουταλιά το κουτάλι σε ένα ποτήρι με νερό για να πέφτει όμορφα στο λάδι.
- Μόλις ροδίοσoυν τα γυρίζουμε από την άλλη και όταν πάρουν χρώμα τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικο χαρτί.
- Έπειτα σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να χρησιμοποοιήσουμε αλεύρι σιταριού ή και ανάμικτο με καλαμποκιού ή και αλεύρι χωρίς γλουτένη.Τα έχω κάνει και στο φούρνο αλλά δεν μου πολυάρεσαν.
Μπορούν να γίνουν και με προσθήκη αυγού και φέτας αν δεν τα θέλουμε νηστίσιμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου