Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Κεφτεδάκια τσουκνίδας



Περιγραφή

Με αυτή τη γρήγορη συνταγή αξιοποιώ τα πολύτιμα συστατικά της περιφρονημένης τσουκνίδας. Αφιερωμένη στον ggr που ανέδειξε την τσουκνίδα με την τριλογία του.
Κεφτεδάκια τσουκνίδας
  • + στις Συνταγές μου
  • + στη λίστα μου
  • Δώσε βαθμό ή σχόλιο
  • Προσωπικό σημείωμα
  • Ανέβασε φωτογραφία
  • Εκτύπωση
  • Στείλτο με e-mail
  • Οι Συνταγές μου




Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 γρ. κορφές φρέσκιας τσουκνίδας
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμέννο
  • 1/2 πιπεριά φλωρίνης ψημένη ψιλοκομμένη
  • άνιθο
  • δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
  • αλεύρι όσο πάρει

Πώς το κάνουμε:

  1. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά. Για τις τσουκνίδες φοράμε γάντια γιατί λίγοι είναι οι φακίριδες.
  2. Τα βάζουμε όλα σε ένα μπωλ και προθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί (ανάλογα με τον τύπο του αλευριού), ώστε να μπορούμε να παίρνουμε κουταλιές χωρίς να τρέχει το μίγμα από το κουτάλι.
  4. Βάζουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο στη φωτιά και μόλις κάψει, παίρνουμε με βρεγμένο κουτάλι μια κουταλιά από το μίγμα και το βάζουμε στο καυρό λάδι.
  5. Προσέχουμε τη θερμοκρασία να μην είναι πολύ δυνατή και δεν προλαβαίνουν να ψηθούν από μέσα.
  6. Βουτάμε πριν από κάθε κουταλιά το κουτάλι σε ένα ποτήρι με νερό για να πέφτει όμορφα στο λάδι.
  7. Μόλις ροδίοσoυν τα γυρίζουμε από την άλλη και όταν πάρουν χρώμα τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικο χαρτί.
  8. Έπειτα σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να χρησιμοποοιήσουμε αλεύρι σιταριού ή και ανάμικτο με καλαμποκιού ή και αλεύρι χωρίς γλουτένη.
Τα έχω κάνει και στο φούρνο αλλά δεν μου πολυάρεσαν.
Μπορούν να γίνουν και με προσθήκη αυγού και φέτας αν δεν τα θέλουμε νηστίσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...