Γαλατόπιτα Με Σιμιγδάλι, Χωρίς Φύλλο
1800 γρ.
γάλα
1 1/2
κούπα σιμιγδάλι ψιλό 250 γρ.
70 γρ.
βούτυρο αγελαδινό
250
γρ. καστανή ζάχαρη
150 γρ.
κρυσταλλική ζάχαρη
4 αυγά βιολογικά
φλούδες
λεμονιού μέσα στο γάλα
1 κ.γλ.
κονιάκ ή άλλο λικέρ στα αυγά
Εκτέλεση της συνταγής μας
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τις φλούδες, την καστανή ζάχαρη, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα αυγοδάρτη να μην μας κολλήσει το σιμιγδάλι.
- Μόλις πήξει η κρέμα σε 10 λεπτά, αποσύρουμε από τη θερμοκρασία, αφαιρούμε τις φλούδες, προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει βάζοντας μία πλαστική μεμβράνη πάνω στην κρέμα να μην πιάσει πέτσα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και την κρυσταλλική ζάχαρη καλά, μαζί με 1 κ. γλ. κονιάκ.
- Αναμειγνύουμε τα αυγά μέσα στη χλιαρή κρέμα και ρίχνουμε σε 2 ταψάκια 28 εκ. βουτυρωμένα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά να πιάσει ξανθή κρούστα.
- Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου