Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Γαλατόπιτα Με Σιμιγδάλι, Χωρίς Φύλλο



Υλικά της συνταγής μας
1800 γρ. γάλα
1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 250 γρ.
70 γρ. βούτυρο αγελαδινό
250  γρ. καστανή ζάχαρη
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
4 αυγά βιολογικά
φλούδες λεμονιού μέσα στο γάλα
1 κ.γλ. κονιάκ ή άλλο λικέρ στα αυγά


Εκτέλεση της συνταγής μας
  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τις φλούδες, την καστανή ζάχαρη, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα αυγοδάρτη να μην μας κολλήσει το σιμιγδάλι.
  • Μόλις πήξει η κρέμα σε 10 λεπτά, αποσύρουμε από τη θερμοκρασία, αφαιρούμε τις φλούδες, προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει βάζοντας μία πλαστική μεμβράνη πάνω στην κρέμα να μην πιάσει πέτσα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και την κρυσταλλική ζάχαρη καλά, μαζί με 1 κ. γλ. κονιάκ.
  • Αναμειγνύουμε τα αυγά μέσα στη χλιαρή κρέμα και ρίχνουμε σε 2 ταψάκια 28 εκ. βουτυρωμένα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά να πιάσει ξανθή κρούστα.
  • Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...