Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ!

Γιατί όλοι το πρωί πρέπει να πίνουν ζεστό νερό με λεμόνι – Ενα φάρμακο για τα πάντα [λίστα]

Γιατί όλοι το πρωί πρέπει να πίνουν ζεστό νερό με λεμόνι – Ενα φάρμακο για τα πάντα [λίστα]
Το να ξεκινάει κανείς την ημέρα του πίνοντας ζεστό νερό με στυμμένο λεμόνι δεν ακούγεται και ό,τι πιο ευχάριστο. Αν διαβάσει, όμως, το τι οφέλη μπορεί να έχει αυτό το αφέψημα για την υγεία, σίγουρα θα αλλάξει γνώμη.

  • Βοηθάει στην πέψη
Δεν είναι μόνο ότι το ζεστό νερό βοηθάει στην τόνωση του γαστρεντερικού, αλλά θεωρείται ότι το λεμόνι διεγείρει και καθαρίζει το συκώτι. Επίσης, βοηθά στην έκκριση περισσότερων πεπτικών οξέων που βοηθούν στην πέψη.

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C και ασκορβικό οξύ. Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κρυολογήματος, ενώ το ασκορβικό οξύ βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου, κάτι το οποίο οδηγεί σε καλύτερη ανοσολογική λειτουργία.

  • Εξισορροπεί το pH
Αν το ανθρώπινο σώμα υποφέρει από μια χρόνια ανισορροπία pH, είναι πιο ευάλωτο απέναντι στις ασθένειες. Αν και το λεμόνι φαίνεται όξινο, είναι εξαιρετικά αλκαλικό και βοηθά στην εξισορρόπηση του pH. Ειδικά αν η διατροφή ενός ανθρώπου βασίζεται σε κρέας, τυριά και αλκοόλ.

  • Αποτοξινώνει
Το λεμόνι είναι ένα φυσικό διουρητικό, κάτι το οποίο σημαίνει ότι βοηθά στο να αποβάλλονται ευκολότερα οι τοξίνες από το σώμα. Επίσης, συμβάλλει στην παραγωγή περισσότερων ενζύμων που διεγείρουν το ήπαρ.

  • Δίνει ενέργεια
Οσοι το έχουν δοκιμάσει αλλάζουν εύκολα γνώμη για το ότι «μόνο ο καφές ξυπνάει το πρωί». Ο συνδυασμός του ζεστού νερού με το λεμόνι ενυδατώνει το σώμα και οξυγονώνει το αίμα, δημιουργώντας μια αίσθηση ευεξίας και απίστευτης ενέργειας.

  • Κάνει το δέρμα λαμπερό
Η χρόνια αφυδάτωση κάνει το δέρμα να φαίνεται θαμπό. Η βιταμίνη C που περιέχεται στο λεμόνι διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο, ενώ λειτουργεί και ως αντιοξειδωτικό, καταπολεμώντας με αυτόν τον τρόπο τη γήρανση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...