Υλικά
- 4 ποτήρια του νερού νερό
- 1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
- 5 βανίλιες
- Ξύσμα τριών λεμονιών
- 2 φύλλα σφολιάτας
- Ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα
- 2 κουταλιές σούπας βιτάμ ή μισό ποτήρι του κρασιού ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε αρχικά το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Κατόπιν ρίχνουμε βροχυδόν το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και το βιτάμ λιωμένο ή το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε να πάει παντού στην κρέμα.
-
Σε αντικολλητικό ταψάκι στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, κατόπιν
απλώνουμε την κρέμα και από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας
- Γυρίζουμε τις άκρες γύρω γύρω και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 - 200οC για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει και ροδίσει η σφολιάτα μας.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου