Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ!








Μπουγάτσα νηστίσιμη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6


sp_a0539_400
Υλικά
  • 4 ποτήρια του νερού νερό
  • 1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
  • 5 βανίλιες
  • Ξύσμα τριών λεμονιών
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα
  • 2 κουταλιές σούπας βιτάμ ή μισό ποτήρι του κρασιού ηλιέλαιο
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε αρχικά το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • sp_a0536_400Κατόπιν ρίχνουμε βροχυδόν το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και το βιτάμ λιωμένο ή το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε να πάει παντού στην κρέμα.
  • Σε αντικολλητικό ταψάκι στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, κατόπιν απλώνουμε την κρέμα και από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας
  • Γυρίζουμε τις άκρες γύρω γύρω και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 - 200οC για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει και ροδίσει η σφολιάτα μας.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...