Σουπιές με χόρτα
- Γράφτηκε από την Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά
Οι πιο νόστιμες σουπιές
Σουπιές με χόρταΟι πιο νόστιμες σουπιές
Υλικά (για 6 άτομα)
• 1 κιλό σουπιές
• ½ κιλό σπανάκι
• 1 κιλό διάφορα χόρτα (καυκαλίδες ή καυκαλήθρες, μυρώνια, σέσκουλα, λάπατα ή λάπαθα)
• 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
• 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
• 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο
• 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κρασοπότηρο κρασί
• 1 λεμόνι (χυμός)
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρούμε το δέρμα και τις κόβουμε σε κομμάτια (αν δεν τρυπήσουμε το σακουλάκι με το μελάνι τους, το φυλάμε για να φτιάξουμε κάποιο ριζότο).
- Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε καλά με νερό και με ξύδι και τα χοντροκόβουμε.
- Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μαζί με τη σουπιά για 4' - 5' περίπου.
- Έπειτα σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να πάρει βράση 3΄ και ρίχνουμε τις ντομάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε νερό, τόσο που να το σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
- Όταν το φαγητό μας μισοβράσει, σε 30΄περίπου (εξαρτάται από τη σουπιά), προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Τα βράζουμε για 20' περίπου, μέχρι να βράσουν τα χόρτα και να μείνουν με το λάδι τους.
- Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου