Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015


Σουπιές με χόρτα

Σουπιές με χόρτα
Οι πιο νόστιμες σουπιές
Σουπιές με χόρτα
Οι πιο νόστιμες σουπιές
Υλικά (για 6 άτομα)
•    1 κιλό σουπιές
•    ½ κιλό σπανάκι
•    1 κιλό διάφορα χόρτα (καυκαλίδες ή καυκαλήθρες, μυρώνια, σέσκουλα, λάπατα ή λάπαθα)
•    2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
•    3 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
•    1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο
•    1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    1 κρασοπότηρο κρασί
•    1 λεμόνι (χυμός)
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρούμε το δέρμα και τις κόβουμε σε κομμάτια (αν δεν τρυπήσουμε το σακουλάκι με το μελάνι τους, το φυλάμε για να φτιάξουμε κάποιο ριζότο).
  • Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε καλά με νερό και με ξύδι και τα χοντροκόβουμε.
  • Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μαζί με τη σουπιά για 4' - 5' περίπου.
  • Έπειτα σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να πάρει βράση 3΄ και ρίχνουμε τις ντομάτες.
  • Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε νερό, τόσο που να το σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
  • Όταν το φαγητό μας μισοβράσει, σε 30΄περίπου (εξαρτάται από τη σουπιά), προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τα βράζουμε για 20' περίπου, μέχρι να βράσουν τα χόρτα και να μείνουν με το λάδι τους.
  • Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε.
Καλή Σαρακοστή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...