Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015


Πρασόρυζο


Υλικά:
- 1 κιλό πράσο (περίπου 800 γρ μετά το καθάρισμα) 
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κ.σ πολτός σκόρδου
- 120 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 250 γρ ντομάτα τριμμένη
- 300 γρ ρύζι για σπυρωτό πιλάφι
- αλάτι, πιπέρι 
- χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα πράσα
2. Τοποθετούμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα
3. Κόβουμε τα πράσα σε σχετικά λεπτές ροδέλες και τα τοποθετούμε στη κατσαρόλα
4. Ανάβουμε την κουζίνα στη μέγιστη θερμοκρασία και ξεκινάμε να τα σωτάρουμε
5. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τοποθετούμε και αυτά στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε όσο και όταν χρειάζεται
6. Βάζουμε νερό στο βραστήρα να ζεσταθεί
7. Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα καρέ τις πιπεριές Φλωρίνης. Τις τοποθετούμε και αυτές στην κατσαρόλα
8. Τέλος προσθέτουμε τον πολτό σκόρδου και ανακατεύουμε
9. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά. Θα πρέπει να έχουν μαραθεί όλα τα λαχανικά
10. Ήρθε η ώρα να ρίξουμε το ρυζάκι, την ντομάτα, το νερό και το αλάτι
11. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 18 λεπτά
12. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, εξετάζουμε το φαγητό αν χρειάζεται ανακάτεμα ή/και  επιπλέον νερό
13. Σερβίρουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...