Τρίτη 10 Μαρτίου 2015




Το σιρόπι από σφένδαμο είναι φάρμακο

Το σιρόπι από σφένδαμο είναι φάρμακο
Υπάρχουν πολλές ευεργετικές ουσίες στο σιρόπι σφενδάμου
54 ευεργετικές ουσίες υπάρχουν στο καθαρό σιρόπι σφενδάμου.
Το σιρόπι σφενδάμου περιέχει ψευδάργυρο, θειαμίνη, και ασβέστιο. Τα αντιοξειδωτικά του φυτού, υπάρχουν στα φύλλα και το φλοιό. Αρκετά αντιοξειδωτικά που δρουν κατά του καρκίνου, έχουν, επίσης, αντιβακτηριακές και αντιδιαβητικές ιδιότητες.
Το σιρόπι σφενδάμου περιέχει πολυφαινόλες, όπως απσισικό οξύ (ΑΒΑ), που διεγείρει την απελευθέρωση ινσουλίνης μέσω παγκρεατικών κυττάρων και αυξάνει την ευαισθησία των κυττάρων του λίπους στην ινσουλίνη, γεγονός που καθιστά το σιρόπι ευεργετικό για τα άτομα με μεταβολικό σύνδρομο και διαβήτη.
Αυτές οι ανακαλύψεις νέων μορίων από τη φύση μπορούν βοηθήσουν στη σύνθεση των φαρμάκων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση θανατηφόρων ασθενειών. Οι ενώσεις αυτές είναι αντιφλεγμονώδεις παράγοντες και η φλεγμονή εμπλέκεται σε αρκετές χρόνιες παθήσεις, όπως η καρδιακή νόσος, ο διαβήτης, ορισμένες μορφές καρκίνου και νευροεκφυλιστικές νόσοι, όπως η νόσος Alzheimer. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι φαινολικές ενώσεις στο σιρόπι σφενδάμου είναι αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αναστέλλουν δύο ένζυμα που υδρολύουν υδατάνθρακες που αφορούν τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2.
Μία αντιδιαβητική ένωση σε ένα γλυκαντικό είναι επανάσταση.
Η Quebecol, είναι μια ένωση που δημιουργείται όταν παράγεται το σιρόπι σφενδάμου. Χρειάζονται 40 λίτρα  για την παρασκευή 1 λίτρου σιροπιού. Η Quebecol έχει μια μοναδική χημική δομή και είναι φαινολική ένωση που απομονώνεται από το σιρόπι σφενδάμου και μπορεί να χρησιμοποιείται και στο διαβήτη. Το σιρόπι σφενδάμου έχει μερικές από τις ευεργετικές ουσίες που βρίσκονται στα μούρα, στο τσάι και στο λιναρόσπορο. 
Όσοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες από σιρόπι σφενδάμου, σαν μια γλυκαντική ουσία για τις τηγανίτες τους, θα πρέπει να επιλέξουν καθαρό σιρόπι σφενδάμου και όχι τα εμπορικά προϊόντα με υψηλές ποσότητες φρουκτόζης από σιρόπι καλαμποκιού.
Το καθαρό σιρόπι σφενδάμου δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά και το πιο υγιεινό.
Το σιρόπι σφενδάμου είναι όχι μόνο για τις τηγανίτες, αλλά και για τις βάφλες. Οι σεφ χρησιμοποιούν το σιρόπι σε μαρινάδες, σε σάλτσες και σε μερικές μπύρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...