Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

YΛΙΚΑ
4 φλιτζάνια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κλαράκι φρέσκο δενδρολίβανο
1 κ. γλ. όχι γεμάτο, φρέσκια ρίγανη
1 κ. γλ. όχι γεμάτο, φρέσκο θυμάρι
3 φυλλαράκια φρέσκος δυόσμος
4 φυλλαράκια φρέσκος βασιλικός
1 κ. σούπας χοντρό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζετε τα αρωματικά φυτά σε ένα πέτρινο γουδί, μαζί με το χοντρό αλάτι και τα κοπανάτε ελαφρά 2-3 φορές για να βγάλουν το άρωμά τους. Βάζετε σε έ­να αποστειρωμένο και στεγνό μπου­κάλι τα αρωματικά χόρτα, προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κλείνετε ερμητικά. Τοποθετείτε το μπουκάλι σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 3 εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό το ανα­κινείτε αρκετές φορές. Σουρώνετε το ε­λαιόλαδο και το μεταγγίζετε σε καθαρό μπουκάλι. Πετάτε τα αρωματικά χόρτα. Διατηρείται 4-5 μήνες.
ΣΗΜ.: Κατάλληλο για βραστές πατάτες, ψητό μοσχάρι ή χοιρινό, τυρί φέτα ψητό στο φούρνο αλλά και σε κρίθινα παξιμάδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...