YΛΙΚΑ
4 φλιτζάνια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κλαράκι φρέσκο δενδρολίβανο
1 κ. γλ. όχι γεμάτο, φρέσκια ρίγανη
1 κ. γλ. όχι γεμάτο, φρέσκο θυμάρι
3 φυλλαράκια φρέσκος δυόσμος
4 φυλλαράκια φρέσκος βασιλικός
1 κ. σούπας χοντρό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζετε τα αρωματικά φυτά σε ένα πέτρινο
γουδί, μαζί με το χοντρό αλάτι και τα κοπανάτε ελαφρά 2-3 φορές για
να βγάλουν το άρωμά τους. Βάζετε σε ένα αποστειρωμένο και στεγνό
μπουκάλι τα αρωματικά χόρτα, προσθέτετε το ελαιόλαδο και το
κλείνετε ερμητικά. Τοποθετείτε το μπουκάλι σε σκοτεινό και δροσερό
μέρος για 3 εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό το ανακινείτε αρκετές
φορές. Σουρώνετε το ελαιόλαδο και το μεταγγίζετε σε καθαρό
μπουκάλι. Πετάτε τα αρωματικά χόρτα. Διατηρείται 4-5 μήνες.
ΣΗΜ.: Κατάλληλο για βραστές
πατάτες, ψητό μοσχάρι ή χοιρινό, τυρί φέτα ψητό στο φούρνο αλλά και
σε κρίθινα παξιμάδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου