Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Α Σ Π Ι Ρ Ι Ν Η !



Ασπίδα στη μάχη κατά του καρκίνου η ασπιρίνη


Ασπίδα στη μάχη κατά του καρκίνου η ασπιρίνη
Θαυματουργή αποδεικνύεται η ασπιρίνη! Σύμφωνα με νέα έρευνα μία ασπιρίνη την ημέρα μπορεί να μειώσει δραστικά τις πιθανότητες να πάθει και να πεθάνει κανείς από κοινές μορφές καρκίνου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής έρευνας περισσότεροι από  130.000 θάνατοι θα είχαν αποφευχθεί τα τελευταία 20 χρόνια, σε ασθενείς από 50 ως 64 ετών με καθημερινή λήψη ασπιρίνης για δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με την έρευνα από το Αντικαρκινικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, είναι καλό και για προληπτικούς λόγους οι άνθρωποι που ανήκουν στην παραπάνω ηλικιακή κατηγορία να παίρνουν καθημερινά από ένα χάπι των 75 mg.

Μία μικρή δόση ασπιρίνης καθημερινά, για περίοδο δέκα χρόνων, μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου κατά 35% και τους θανάτους από τον καρκίνο αυτό κατά 40%.
Επίσης μειώνει τους οισοφαγικούς και στομαχικούς καρκίνους κατά 30% και τους θανάτους από αυτούς ως και 50%.

Ο επικεφαλής ερευνητής αναφέρει πως «αφού κανείς κόψει το κάπνισμα και χάσει το βάρος που πρέπει» η λήψη ασπιρίνης καθημερινά είναι το τρίτο σημαντικότερο βήμα, προκειμένου να θωρακίσει τον οργανισμό του έναντι του καρκίνου.
Αποκάλυψε δε στους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος παίρνει κάθε βράδυ μια ασπιρίνη πριν κοιμηθεί.

Σημειώνεται πως η ασπιρίνη είναι αναλγητικό, αντιπυρετικό και αντιφλεγμονώδες φάρμακο που έκανε την εμφάνισή του πριν από εκατό περίπου χρόνια, ωστόσο τις τελευταίες δεκαετίες έχει διαπιστωθεί ότι έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, με σημαντικότερη τη σωτήρια λήψη της σε περίπτωση καρδιακού προβλήματος.

Σύμφωνα με την έρευνα, η λήψη μικρής δόσης ασπιρίνης για δέκα χρόνια μειώνει κατά 18% την πιθανότητα εμφράγματος και κατά 5% τους θανάτους από καρδιά, αλλά ενώ βρέθηκε πως μειώνει κατά 5% την πιθανότητα εγκεφαλικού, αυξάνει κατά 21% τους θανάτους από εγκεφαλικό.

Οι γιατροί προειδοποιούν πως η καθημερινή λήψη ασπιρίνης για το διάστημα των δέκα χρόνων αυξάνει την πιθανότητα στομαχικής αιμορραγίας στους ανθρώπους που βρίσκονται στην ηλικία των 60 ετών, από 2,2% ως και 3,6%. Για ένα 5% των ανθρώπων που παθαίνουν στομαχική αιμορραγία, αυτή αποδεικνύεται θανατηφόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...