Tρουφάκια με σοκολάτα και κάστανο
800 γρ. κάστανα
160 γρ. κουβερτούρα
80 γρ. Βούτυρο Ελαφρύ soft Χωριό
160 γρ. αμυγδαλόψιχα
8 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λικέρ μαρασκίνο (κατά προτίμηση)
2 βανίλιες
50 χαρτάκια φοντάν
εκτέλεση
160 γρ. κουβερτούρα
80 γρ. Βούτυρο Ελαφρύ soft Χωριό
160 γρ. αμυγδαλόψιχα
8 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λικέρ μαρασκίνο (κατά προτίμηση)
2 βανίλιες
50 χαρτάκια φοντάν
εκτέλεση
- Με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα από τα κάστανα και τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό (μόλις σκάσουν είναι έτοιμα).
- Τα σουρώνουμε και ξεφλουδίζουμε την εσωτερική φλούδα τους (αυτή που είχε το χνούδι).
- Περνάμε τα κάστανα από σήτα ή μηχανή του πουρέ και τα βάζουμε σε μια μικρή λεκάνη.
- Προσθέτουμε το Βούτυρο , τη ζάχαρη, το λικέρ, τις βανίλιες και τη σοκολάτα τριμμένη σε ψιλό τρίφτη.
- Ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια μαλακή ζύμη.
- Παίρνουμε μικρές ποσότητες με το χέρι, πλάθουμε μικρές μπάλες στο μέγεθος καρυδιού και τις ρίχνουμε στην αμυγδαλόψιχα
- (τις γυρνάμε γύρω-γύρω για να πάει η αμυγδαλόψιχα παντού).
- Βάζουμε τα τρουφάκια στα χαρτάκια φοντάν και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
- Βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο για 12 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου