Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

7 τρόποι να αρωματίσετε με φυσικό τρόπο το σπίτι τις γιορτές!

Αρώματα που μας ταξιδεύουν: 7 τρόποι να αρωματίσετε με φυσικό τρόπο το σπίτι τις γιορτές! Εκτύπωση άρθρου

1.

Σίγουρα, οι διακοπές είναι μια γιορτή για τα μάτια – φώτακια και μπάλες, όμορφα στεφάνια – αλλά και για τη γεύση – μπισκότα, κουραμπιέδες και μελομακάρονα – αν ξεχάσουμε την όσφρηση τότε παρακάμπτουμε  ένα μεγάλο εορταστικό μέρος των γιορτών! Δοκιμάστε 6 σπιτικούς τρόπους,  για να περιβάλετε  τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας  με ζεστές γλυκές μυρωδιές!
Φτιάξτε μια εορταστική κατσαρόλα και αφήστε την  να σιγοβράσει! (φωτο επάνω)
Αν έχετε φιλοξενούμενους τότε μπορείτε  να γεμίσετε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και  αρωματικά όπως κανέλλα και φέτες μήλου. Καθώς το μείγμα θερμαίνεται, θα γεμίσει το σπίτι σας με χαρούμενα, νοσταλγικές μυρωδιές –  και οι καλεσμένοι σας αποκλείεται να θέλουν να φύγουν!

2
 Ή, δοκιμάστε πεύκο!
Αν θέλετε μια λιγότερο γλυκιά μυρωδιά να πλημμυρίσει την κουζίνα και το σπίτι σας, τότε βάλτε  στην κατσαρόλα να σιγοβράσουν φύλλα δέντρων! ,Δοκιμάστε  κλαδιά πεύκων σαν κύριο συστατικό και ξεγελάστε τους  στη σκέψη ότι έχετε αγοράσει ένα πραγματικό δέντρο φέτος!

3
 Ανακατέψτε το δικό σας ποτ πουρί!
Φτιάξετε ένα μείγμα όπως ακριβώς σας αρέσει! Βάλτε αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά και δώστε εσείς τη νότα στο χώρο. Πειραματιστείτε!

4.
Κάντε κεριά μέντας!
Ακανατέψτε τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια με κόκκους κεριού! Βάλτε τα σε μπεν μαρί –για να λειώσουν οι κόκκοι- και λίγο πριν πήξει το κερί, βυθίστε το φιτίλι!

5
Πορτοκάλι και γαρύφαλλα!
Διαλέξτε ένα πορτοκάλι με χοντρή φλούδα, χωρίς πολύ ζουμί. Στερεώστε τα γαρύφαλλα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, και προσθέστε μια κορδέλα για να μπορεί να κρεμαστεί. Κρατάει 2-3 εβδομάδες και έχει ένα διακριτικό άρωμα!

6.
Κουκουνάρια παντού!
Ραντίστε με το αγαπημένο σας άρωμα, το εποχιακό Χριστουγεννιάτικο ντεκόρ σας! Βάλτε μικρά μπαλάκια από βαμβάκι ανάμεσα στα κουκουνάρια, ποτισμένα με άρωμα ή αιθέρια έλαια. Με τη ζέστη της ατμόσφαιρας, θα γεμίσουν το χώρο!

7
Κόκκοι καφέ!
Βάλτε σε ένα μπολ κόκκους καφέ και προσθέστε ένα ρεσώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...