Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Το Αλάτι Κόκκινο Χαβάης (red Hawaiian salt),

Αλάτι Κόκκινο ΧαβάηςΤο Αλάτι Κόκκινο Χαβάης (red Hawaiian salt), είναι ένας θρυλικός ιαματικός πυλός προικισμένος με θεραπευτικά οφέλη. Προέρχεται από την ηφαιστειακή λάβα και αποκτά αυτό το έντονο χρώμα τερακότας από την ανάμειξη του πηλού, που βγαίνει από το ηφαίστειο. Είναι ένα αγνό ορυκτό αλάτι, που δεν υποβάλλεται σε διαδικασίες καθαρισμού χωρίς την προσθήκη συντηρητικών. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική και θεωρείται το πλέον ευεργετικό αλάτι για δίαιτες αποτοξίνωσης.
Είναι πολύ ιδιαίτερο και γευστικό και ταιριάζει με όλα τα ψητά κρέατα και ειδικά με τις χοιρινές μπριζόλες. Εμπλουτίζει τις κρύες και αλλά και τις ζεστές σαλάτες με ωραία γεύση και τραγανή υφή.
Περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο και σίδηρο. Το κόκκινο του χρώμα προέρχεται από την εξαιρετικά υψηλή ποσότητα σιδήρου στον πηλό. Θεωρείται ότι περιέχει 80 διαφορετικά φυσικά μεταλλικά στοιχεία. Οι ιθαγενείς της Χαβάης το χρησιμοποιούσαν για να σταματήσουν την αιμορραγία από πληγές και μικροτραυματισμούς, αλλά και ως συντηρητικό για τα τρόφιμα. Οι γυναίκες αύξαναν την κατανάλωσή του όταν έφταναν στην ηλικία την εμμηνόπαυσης για να διευκολύνουν τα συμπτώματα κατά την έναρξή της.
Αλάτι μπλε Περσίας.
Είναι ένα από τα πιο σπάνια αλάτια στον κόσμο, χάρη στο μοναδικό του χρώμα προερχόμενο από το Βόρειο Ιράν. Το υπέροχο γαλάζιο χρώμα των κρυστάλλων του προκύπτει από τα τοπικά πετρώματα, κατά τον σχηματισμό της κρυσταλλικής δομής του αλατιού (sylvinite), καθώς έχει ασκηθεί πολύ έντονη πίεση στα αποθέματα αυτά. Οι κρύσταλλοι διαθλούν το φως με έναν ιδιαίτερο τρόπο, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται το μπλε χρώμα.
Περιέχει νάτριο, χλώριο, μαγνήσιο, σίδηρο, θεϊκό άλας και ιώδιο.
Είναι επίσης ακατέργαστο, πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Έχει την ιδιότητα να αλλάζει η έντασή του καθώς παραμένει στο στόμα.
Ενώ η αρχική του γεύση είναι έντονη, γίνεται πιο ήπια και ευχάριστη όταν παραμένει στη γλώσσα. Το Γαλάζιο Αλάτι Περσίας ταιριάζει σε όλα τα φαγητά, καθώς ενισχύει όλες τις γεύσεις, και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κάθε φορά στη μαγειρική σας.
 χοιρινό, μοσχάρι, αρνί, κοτόπουλο, ψάρια, σαλάτες

Το κόκκινο αλάτι είναι το παραδοσιακό αλάτι της Χαβάης, το οποίο χρησιμοποιούν για να διατηρήσουν κρεατικά και ψαρικά. Δοκιμάστε το κόκκινο αλάτι Χαβάης σε ψητά σχάρας, σε χοιρινό και αρνί φούρνου, καθώς και σε κρεατικά με σως μπάρμπεκιου. Αναμίξτε το κόκκινο αλάτι με αρωματικά και χρησιμοποιήστε το στη μαρινάδα για το κρέας. Είναι ιδανικό για γαρνιτούρα σε γκουρμέ πιάτα.

 το Κόκκινο Αλάτι Χαβάης έχει χαμηλή περιεκτικότητα
σε χλωριούχο νάτριο.

Στη Χαβάη, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν σε τελετές τον θρυλικό πυλό, απ' τον οποίο προέρχεται το αλάτι, για να καθαρίσουν και να ευλογήσουν τα εργαλεία και τα κανό τους, ακόμη και για σκοπούς ίασης και θεραπείας. Από επιστημονική έρευνα βρέθηκε ότι το κόκκινο αλάτι περιέχει μόνο 84% χλωριούχο νάτριο. Η διαφορά αυτή αποτελεί σημαντικό όφελος για την υγεία, ιδιαίτερα σε άτομα που έχουν προβλήματα υπέρτασης, έλκους ή δυσπεψίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...