Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Ιδανικές τροφές μετά τη γυμναστική

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,
Ιδανικές τροφές μετά τη γυμναστικήΕπιστρέφοντας από το γυμναστήριο ο οργανισμός μας είναι αποδυναμωμένος και χρειάζεται άμεσα ενέργεια. Συγκεκριμένα οι μύες είναι αυτοί που έχουν ανάγκη αποκατάστασης, κάτι που επιτυγχάνεται με την κατανάλωση των σωστών τροφών και ποτών. Ας δούμε ορισμένες από τις ιδανικότερες επιλογές.
Νερό
Αφού τελειώσετε τη γυμναστική πιείτε αρκετό νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση. Τα υγρά που χάνετε κατά την εκγύμναση είναι πολλά και μπορείτε να τα υπολογίσετε, εάν ζυγιστείτε πριν και μετά τη γυμναστική. Προσέξτε να πιείτε αρκετή ποσότητα, όσο πιο αργά και σταθερά μπορείτε.
Τέλειοι συνδυασμοί
Σύμφωνα με έρευνα η κατανάλωση υδατανθράκων-πρωτεϊνών σε αναλογία 4 προς 1, μετά από γυμναστική, αποθηκεύει υψηλότερα ποσοστά γλυκογόνου από ότι η απλή κατανάλωση υδατανθράκων. Δοκιμάστε να συνδυάσετε:
  • Ιδανικές τροφές μετά τη γυμναστικήΜια μέτρια μπανάνα και ένα ποτήρι γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  • Γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά με φρούτα εποχής
  • Βούτυρο αμυγδάλου (ή φυστικοβούτυρο) κ μέλι σε ψωμί ολικής άλεσης
  • Ένα μπολ δημητριακά ολικής άλεσης με γάλα χαμηλό σε λιπαρά
Σοκολατούχο γάλα
Η αγαπημένη συνήθεια μικρών αλλά και μεγάλων, περιέχει τον ιδανικό συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτεϊνών. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, αθλητές που κατανάλωσαν μετά από προπόνηση σοκολατούχο γάλα, εμφάνισαν μικρότερα επίπεδα κινάσης της κρεατίνης (ενδεικτικό καταπόνησης μυών), σε σχέση με τα αποτελέσματα μετά την κατανάλωση αθλητικών ποτών. Ιδανικό θα ήταν να το φτιάξετε μόνοι σας σοκολατούχο γάλα για να μειώσετε τα ποσοστά ζάχαρης συντηρητικών και λιπαρών.
Σμούθι φρούτων
Ιδιαίτερα γευστικό και δροσερό για το καλοκαίρι. Φτιάξτε μόνοι σας το δικό σας σμούθι, αλέθοντας 2 κρύες μπανάνες, 5-6 φράουλες, λίγο χυμό σταφύλι, 3 κουταλιές γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και 1 κουταλιά  μέλι. Φροντίστε να τοποθετήσετε το μείγμα στο ψυγείο ή την κατάψυξη για να είναι όσο το δυνατόν πιο κρύο. Το συγκεκριμένο ποτό είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και διατροφικά η κάθε «μερίδα» που θα φτιάξετε περιέχει 152 θερμίδες, 47 γρ. υδατάνθρακα, 6 γρ. πρωτεΐνη και μόλις 2 γρ. λιπαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...