Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

5 σνακ πριν τη γυμναστική

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος
5 σνακ πριν τη γυμναστική
Εξαντλούμαστε γρηγορότερα και η καταπόνηση  είναι πιο έντονη. Το σάκχαρο στο αίμα πέφτει άμεσα και μπορεί να μας προκαλέσει αίσθημα λιποθυμίας. Εκτός από άφθονο νερό για να μην αφυδατωθούμε, μπορούμε να φάμε ορισμένα ελαφρά και υγιεινά σνακ, που μας προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια για να ανταποκριθεί το σώμα μας κατάλληλα.
Καροτάκια
Θα τα βρείτε σε σουπερ μάρκετ και μανάβικα. Είναι μικρότερα από τα κλασσικά, πιο γλυκά και περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες για να σας κρατήσουν ενεργούς. Πέντε με έξι μικρά καρότα με ένα ελαφρό ντιπ (π.χ. χούμους ή γιαούρτι) είναι μια πολύ γευστική και θρεπτική λύση πριν τη γυμναστική σας.
Μπανάνες
Σταθερή αξία για όσους γυμνάζονται. Κάλιο, φυτικές ίνες, υδατάνθρακες και ζάχαρη είναι ορισμένα από τα στοιχεία που περιέχουν. Το θετικό με τις μπανάνες είναι πως σας χορταίνουν χωρίς να σας προκαλέσουν «φούσκωμα»,  αφού χωνεύονται εύκολα. Μία μπανάνα είναι αρκετή.
Παστέλι και μπάρες δημητριακών
Οι ξηροί καρποί και η βρώμη λειτουργούν ευεργετικά για τα άτομα που γυμνάζονται. Ολόκληρα αμύγδαλα, καρύδια και αποξηραμένα φρούτα, διατηρούν το στομάχι σας γεμάτο σε αντίθεση με άλλες λύσεις. Ιδανική ποσότητα είναι μισό με δύο τρίτα από ένα παστέλι πριν τη γυμναστική ή εναλλακτικά μία μπάρα δημητριακών. Προτιμήστε να φάτε το υπόλοιπο μετά τη γυμναστική, πίνοντας αρκετό νερό.
Κοκτέιλ Φρουτοχυμού
Μην το παρακάνετε αναμειγνύοντας πολλά υλικά. Ένα ελαφρύ smoothie είναι ιδανικό για τη γυμναστική σας. Μούρα, μια ιδέα από μέλι και λίγο γάλα στο μπλέντερ είναι μια πολύ καλή πρόταση. Για τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να βάλετε κατεψυγμένα φρούτα, γιαούρτι και λίγο πάγο για να το κάνετε πιο δροσερό.
Ρυζογκοφρέτες με φρούτα
Οι ρυζογκοφρέτες και ιδιαίτερα οι βιολογικές, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και ίσως πιο εύγευστες από ψωμί. Ο συνδυασμός με εποχιακά φρούτα, θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του οργανισμού σας με έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...