Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΩΤΕΪΝΗ!!

7 νόστιμα λαχανικά, που περιέχουν πρωτεΐνη

Ήρθε το καλοκαίρι και μαζί του η ώρα να κλέψετε την παράσταση στην παραλία. Αφήστε τα παϊδάκια στην άκρη και αναζητήστε πηγές πρωτεϊνών, σε πεντανόστιμα λαχανικά, που θα σας βοηθήσουν να βγείτε περήφανη on the beach. Φασόλια
Αντικαθιστούν ωραιότατα το κρέας, αφού ένα φλιτζάνι φασολιών περιέχει περίπου 15 γραμμάρια πρωτεΐνης. Μην ξεχνάτε όμως! Οι φακές το ρύζι και τα φασόλια στερούνται τα αμινοξέα μεθειονίνη και κυστεΐνη. Έτσι η συμβουλή μας είναι να τα συνδυάζετε με δημητριακά ή ξηρούς καρπούς, έτσι ώστε να μετατρέπονται σε όσο πιο θρεπτική τροφή γίνεται και παράλληλα να νοστιμεύουν. Λαχανάκια Βρυξελλών
Εκτός από gourmet τροφή, είναι πλούσια σε βιταμίνες C, περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες, βιταμίνες (Α, C, Κ, Β6, Φολικό οξύ, Ριβοφλαβίνη, Θειαμίνη), αντιοξειδωτικά και μέταλλα (μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο) πολύ χρήσιμα και ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Γνωρίζατε πως δεν περιέχουν καθόλου λίπος και χοληστερίνη, ενώ το ποσοστό νατρίου είναι εξαιρετικά χαμηλό; Τέλος, αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών. Θερμιδικά αποδίδουν μόνο 42 kcal ανά 100gr και αποτελούνται σε ποσοστό 87% από νερό.
Ψητή Πατάτα
Τα γεώμηλα προσφέρουν πολλά περισσότερα θρεπτικά συστατικά, από όσα μέχρι σήμερα νομίζαμε. Μια μεγάλη ψητή πατάτα περιέχει 6.28 γρ. πρωτεΐνης. Δεν περιέχουν μόνο υδατάνθρακες, αλλά περισσότερη βιταμίνη C απ’ ότι μια ντομάτα και περισσότερο ποτάσιο από μια μεγάλη μπανάνα.
Καλαμπόκι
Περιέχει πρωτεΐνη, για να είστε πρώτοι και καλύτεροι και άλλα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες: H βιταμίνη Β12 και το φολικό οξύ που περιέχονται στο καλαμπόκι, δρουν και στην πρόληψη της αναιμίας η οποία προκαλείται από την έλλειψη αυτών των βιταμινών. Έχει ακόμη μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, σιδήρου και φώσφορου.
Ο φώσφορος είναι απαραίτητος για υγιή οστά. Είναι καλή πηγή φυτικών ινών και φολικού οξέος, ενώ το 82% των θερμίδων του προέρχεται από τους υδατάνθρακες είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που έχουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε καροτενοειδή και βιταμίνη C, κρατά την κακή χοληστερίνη σε σταθερά επίπεδα και βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος.
Σπαράγγια
Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, μια κούπα περιέχει 2.95 γρ. πρωτεΐνης. Είναι το τέλειο συνοδευτικό για το φαγητό σας και μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας στο πικ νικ σας.
Σπανάκι
Το λατρεύουμε είτε σε σπανακόρυζο είτε ως σαλάτα και δικαίως! Μία κούπα μαγειρεμένου σπανακιού ισοδυναμεί με 5,40 γραμμάρια πρωτεΐνης. Επίσης, είναι γεμάτο με φλαβονοειδή τα οποία έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες και επιπλέον κάνει καλό στον εγκέφαλο, στο δέρμα, τα μάτια και τα κόκκαλα μας.
Μπρόκολο
Έχει πολλά από τα εκπληκτικά συστατικά που έχει και το κουνουπίδι και πρέπει να το καταναλώνετε. Προτιμήστε το για τις αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του. Βοηθάει το πεπτικό σύστημα, βελτιώνει το δέρμα, τα μάτια και τα κόκαλα. Μία μόνο κούπα ψιλοκομμένου μπρόκολου περιέχει 5,8 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...