Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι ένα είδος ξυδιού που παρασκευάζεται από μήλα που έχουν υποστεί ζύμωση και έχει απαλό ή μέτριο κεχριμπαρένιο χρώμα. Μπορεί να αντικαταστήσει το λευκό ξύδι σε πολλά τρόφιμα, προσφέροντας πολύ περισσότερα οφέλη στην υγεία.
Η κατανάλωση μηλόξυδου προσφέρει στον οργανισμό ωφέλιμα ένζυμα, προβιοτικά και αμινοξέα που βοηθούν στη βελτίωση της πέψης, ανακουφίζουν από την καούρα, τονώνουν το λεμφικό σύστημα, βοηθούν στην απαλλαγή από τον μύκητα Κάντιντα και στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η παρασκευή μηλόξυδου απαιτεί διπλή διαδικασία ζύμωσης. Πρώτον, τα μήλα που έχουν υποστεί ζύμωση μετατρέπονται σε μηλίτη και στη συνέχεια ο μηλίτης υπόκειται σε ζύμωση για να δημιουργηθεί το μηλόξυδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...