Τα ω-3 λιπαρά βοηθούν την καρδιά μας: Bάλτε τα στην διατροφή σας!
Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην ελάττωση της ευπάθειας της καρδιάς και στις αρρυθμίες, έχουν αντιπηκτική δράση, ελαττώνουν τα τριγλυκερίδια στο πλάσμα και επιβραδύνουν την ανάπτυξη αθηροσκληρωτικής πλάκας.
Η κατανάλωση ψαριού, ποσότητας μικρότερης από 150 γρ. την εβδομάδα συσχετίστηκε με κατά 38% ελάττωση ανάπτυξης στεφανιαίας νόσου, ενώ αντίθετα η λήψη μεγαλύτερων ποσοτήτων ψαριού δεν συσχετίστηκε με την ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου. Τα πλεονεκτήματα των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων ήταν εμφανή ακόμα και σε καπνιστές ή σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη.
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο και μπορεί να τα προσλαμβάνει μέσω της τροφής που καταναλώνει ή μέσω συμπληρωμάτων διατροφής.
Κάτι που πρέπει να προσέξουμε πολύ στην χώρα μας που κάνουμε “κακή διατροφή», αφού, σύμφωνα με μελέτες, περίπου 3 εκατ. Έλληνες έχουν αυξημένες τιμές ολικής χοληστερόλης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου