Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ρεβιθόρυζο με κορινθιακή σταφίδα και αρωματικά



Ρεβιθόρυζο με κορινθιακή σταφίδα και αρωματικά

Απόψε ταξιδέψτε στην Ινδία. Η ινδική κουζίνα είναι μια κουζίνα τολμηρή, πρωτότυπη, ανανεωτική, αντίδοτο 100% στη ρουτίνα, που αξίζει να την οργανώσετε με ένα γαστρονομικό indian party και να το γλεντήσετε με τους φίλους σας. Φτιάξτε αυτό το ρεβιθόρυζο με άγριο ρύζι, κορινθιακή σταφίδα και αρωματικά και ξεκινήστε μια Bollywood βραδιά!
Υλικά για 2-3 άτομα:
1/2 κούπα άγριο ρύζι
2 1/2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 1/4 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
1 1/2 φλιτζάνια βραστό νερό
2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
1 1/2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα (φροντίστε να είναι μουλιασμένα τουλάχιστον για 8 ώρες)
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά
2/3 φλιτζανιού κορινθιακή σταφίδα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κόλιαντρο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
·        Βάλτε σε μία κατσαρόλα νερό και ρίξτε το άγριο ρύζι να πάρει μια βράση. Έπειτα χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 40 λεπτά. Στο τέλος, σουρώστε και στραγγίξτε.
·        Για να μαγειρέψετε το ρύζι μπασμάτι, ρίξτε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με καπάκι. Προσθέτετε το ρύζι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε.
·        Προσεκτικά προσθέτετε το βραστό νερό, για να μην καείτε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και το αφήνετε μέχρι να απορροφήσει το νερό για 15 λεπτά περίπου.
·        Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, αφαιρείτε το καπάκι, βάζετε μια καθαρή πετσέτα πάνω από το τηγάνι και το καλύπτετε και το αφήνετε για 10 λεπτά.
·        Ζεσταίνετε 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδι και το τσιγαρίζετε, μέχρι να αποκτήσει βαθύ χρυσό καφετί χρώμα. Αυτό θα πάρει μόνο λίγα λεπτά. Προσθέστε τον κουρκουμά και το κάρι, στη συνέχεια, τα ρεβίθια και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σοτάρετε τα ρεβίθια για λίγα λεπτά, στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
·        Ανακατέψτε τα δύο ρύζια, τα ρεβίθια, την κορινθιακή σταφίδα και τα αρωματικά σε ένα μπολ. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίστε με την διατροφική μαγιά. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Tips
·        Το μπασμάτι είναι λευκό, μακρύσπερμο και αρωματικό. Καλλιεργείται στις περιοχές των ποταμών που πηγάζουν από τα Ιμαλάια και βρίσκονται μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Το άρωμα του έχει σχέση με τα ιδιαίτερα συστατικά του υπεδάφους των περιοχών που καλλιεργείται.
·        Το άγριο ρύζι καλλιεργείται στη Βόρειο Αμερική και το όνομα του είναι Indian Rice. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...