Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΒΟΚΑΝΤΟ

13 λόγοι για να τρώτε περισσότερα αβοκάντο

Παρά την κακή τους φήμη, η μέτρια κατανάλωση αβοκάντο επιταχύνει το μεταβολισμό και ελέγχει τα επίπεδα λίπους στο αίμα. Συνεπώς, σας βοηθούν να χάσετε βάρος.
avokanto
Τα αβοκάντο διαθέτουν εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες αν και οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν λόγω της κακής τους φήμης ως παχυντικά. Μπορεί να έχουν περισσότερες θερμίδες από πολλές άλλες τροφές αλλά αν τηρείται ένα μέτρο στην κατανάλωσή τους δεν παχαίνουν. Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε 13 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να τρώτε περισσότερα αβοκάντο!
Είναι γνωστό ότι τα αβοκάντο ελέγχουν τα επίπεδα της χοληστερόλης (LDL) ενώ χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες σας χορταίνουν και συμβάλλουν στη βελτίωση των προβλημάτων δυσκοιλιότητας. Εκτός από αυτό, διαθέτουν αποτοξινωτικές ιδιότητες που ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Είναι απαραίτητη τροφή για κάθε άνθρωπο που θέλει να ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Είναι μια τροφή που προσφέρει περίπου 20 βασικά θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, μια ποικιλία βιταμινών, κάλιο και πολλά άλλα.

Ιδιότητες των αβοκάντο: γιατί πρέπει να τρώμε αβοκάντο πιο συχνά;

avokanto
Εδώ σας παρουσιάζουμε μόνο μερικά από τα πολλά υγιεινά οφέλη των αβοκάντο:
  • Είναι πλούσια σε φολικό οξύ, μια ουσία απαραίτητη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, προσφέροντας στο βρέφος και στη μητέρα βασικά συστατικά για την υγεία και την ανάπτυξή τους.
  • Αποτελούν βασική πηγή βιταμίνης C, η οποία δρα ως αντιοξειδωτικό και είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου, των καρδιαγγειακών ασθενειών και άλλων εκφυλιστικών ασθενειών όπως είναι η νόσος Αλτσχάιμερ (απώλεια μνήμης). Επίσης, επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D, μια απαραίτητη βιταμίνη για υγιή οστά.
  • Περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα βιταμίνης Ε που είναι απαραίτητη για την κατάλληλη λειτουργία του νευρολογικού συστήματος.
  • Βοηθούν στον έλεγχο της χοληστερόλης ρυθμίζοντας τα τριγλυκερίδια και τα Ωμέγα 3, που περιέχει, απομακρύνουν την επιβλαβή χοληστερόλη. Εκτός από αυτό, τα λιπαρά οξέα Ωμέγα 3 ωφελούν τα μάτια και τον εγκέφαλο.
  • Περιέχουν βιταμίνες Α, C, Β-6, Β-12 και Κ που προστατεύουν το ανοσοποιητικό, το γνωστικό και το νευρικό σύστημα.
  • Χάρη στις βιταμίνες τους, τα αβοκάντο αποτελούν μια από τις καλύτερες τροφές που παρέχουν προστασία κατά των καρκινικών κυττάρων.
  • Στηρίζουν ιδιαίτερα τη μνήμη χάρη στην περιεκτικότητά τους σε λιπαρά οξέα και προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στον εγκέφαλο.
  • Κάτι που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι τα αβοκάντο διαθέτουν αφροδισιακές ιδιότητες. Αποτελούν μια φυσική αφροδισιακή τροφή καθώς οι φυτικές ίνες και το κάλιο ρυθμίζουν το ποσοστό του αίματος στο σωστό επίπεδο που απαιτείται για τη στυτική λειτουργία.
  • Η κατανάλωση αβοκάντο ωφελεί επίσης τα μάτια καθώς με τις ιδιότητές τους μπορούν να απορροφούν τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο τους κινδύνους ή τη βλάβη στον αμφιβληστροειδή χιτώνα ενώ παράλληλα προστατεύουν τα μάτια από εκφυλιστικές ασθένειες.
  • Χάρη στην ποικιλία τους σε βιταμίνες δρουν ως ασπίδα κατά των ασθενειών ενώ παράλληλα αναζωογονούν το δέρμα και επαναφέρουν την ελαστικότητά του.
  • Προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία του στόματος καθώς τα αβοκάντο περιέχουν πολλές ουσίες που προστατεύουν, βρίσκουν και καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα του στόματος όπως επίσης και εκείνα που μπορεί να επηρεάζουν τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.
  • Εκτός από το ότι προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία, τα αβοκάντο σας βοηθούν να χάσετε και βάρος. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μια ελεγχόμενη κατανάλωση αβοκάντο τα οποία επιταχύνουν το μεταβολισμό και ελέγχουν τα επίπεδα λίπους. Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι η υπερβολική κατανάλωση των αβοκάντο μπορεί να κάνει ορισμένους ανθρώπους να παχύνουν και γι’ αυτό το λόγο συνιστάται η μέτρια και όχι η συνεχής κατανάλωσή τους.

Τα αβοκάντο δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας!

poltos avokanto
Τα αβοκάντο έχουν εξαιρετικές ιδιότητες και υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι για να τα καταναλώσετε. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε αλμυρές, γλυκές ή πικάντικες συνταγές. Μπορείτε επίσης να τα καταναλώσετε και μόνα τους, ωμά, ως φρούτα. Μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές με αβοκάντο είναι το γουακαμόλε το οποίο μπορεί να συνοδεύσει μια ποικιλία γευμάτων.
Εκτός από τα οφέλη που μπορείτε να αποκτήσετε από την κατανάλωσή τους, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και σε μάσκες προσώπου ή μαλλιών. Θα ενυδατώσουν και θα αναζωογονήσουν τα κύτταρα, χαρίζοντας ελαστικότητα στο δέρμα και αναδόμηση, επανόρθωση και θρεπτικά συστατικά για το τριχωτό της κεφαλής.
Η κατανάλωση αβοκάντο συνιστάται ιδιαίτερα στη διατροφή των φυτοφάγων λόγω της υψηλής θρεπτικής τους αξίας και της υγιεινής επίδρασης που έχουν στο σώμα. Όταν καταναλώνετε αυτό το φρούτο κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό θα ωφελήσει και τις δυο διαδικασίες προσφέροντας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την κατάλληλη ανάπτυξη του εμβρύου και την κατάλληλη θρέψη του μετά την γέννηση.
Βάση όλων όσων αναφέραμε, ένας άνθρωπος που καταναλώνει αβοκάντο έχει καλύτερη υγεία και βελτιώνει επίσης την απορρόφηση πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος … Απίστευτο, έτσι;
Τι περιμένετε; Αρχίστε να τρώτε περισσότερα αβοκάντο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...