Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Σπιτικές θεραπείες για την εξάλειψη των πανάδων

Ακόμη και αν αυτές οι θεραπείες μπορούν να εφαρμοστούν οποιαδήποτε στιγμή, καλό είναι να τις εφαρμόζετε το βράδυ καθώς μερικές φορές η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προωθήσει την εμφάνιση περισσότερων πανάδων.
Σπιτικές θεραπείες για την εξάλειψη των πανάδων
Όταν ήμασταν μικροί, οι φακίδες ήταν χαριτωμένες και ταίριαζαν με την ηλικία μας. Ωστόσο, οι φακίδες στην ενηλικίωση γερνούν το πρόσωπο και μερικές μπορεί να αποβούν επικίνδυνες αν αλλάξει η εμφάνισή τους.
Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε μερικές φυσικές θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εξαλείψετε τις φακίδες και τις πανάδες και να καθαρίσετε το δέρμα του προσώπου σας χωρίς παρενέργειες.

Συμβατικές θεραπείες για την εξάλειψη των πανάδων

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλές κρέμες λεύκανσης και χημικά προϊόντα απολέπισης που καθαρίζουν το δέρμα και  εξαλείφουν τις πανάδες. Ωστόσο, αυτά τα προϊόντα είναι σκληρά με το δέρμα και μπορούν να το καταστρέψουν με την πάροδο του χρόνου.
Άλλες μέθοδοι, όπως το λέιζερ ή η κρυοθεραπεία, είναι επίσης δημοφιλείς στις μέρες μας. Σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντα τον δερματολόγο σας.
Σήμερα, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικούς 100% φυσικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να εξαλείψετε σταδιακά τις πανάδες.
fakides

Προειδοποιητικά σημάδια

Οι φακίδες και οι πανάδες αποτελούν ένα αισθητικό πρόβλημα. Ωστόσο, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή αν αλλάξουν μέγεθος, σχήμα ή χρώμα, αν πονάνε ή αν αισθάνεστε άβολα όταν τις αγγίζετε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν θα πρέπει να εφαρμόσετε καμία θεραπεία και θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό όσο πιο σύντομα μπορείτε.
Εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο είναι όσοι έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και μια προδιάθεση στις φακίδες όπως επίσης και εκείνοι που εκτίθενται πολύ συχνά στην ηλιακή ακτινοβολία.
Μην ξεχάσετε να διαβάσετε: Εξαφανίστε τα σημάδια της γήρανσης και τις πανάδες στα χέρια

Το πρώτο βήμα είναι η πρόληψη

Η καλύτερη θεραπεία για να θεραπεύσετε τις πανάδες είναι να αποφεύγετε τα πράγματα που τις προκαλούν:
  • Υπερβολική έκθεση στον ήλιο: θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακή κρέμα για τον τύπο του δέρματός σας, ένα καπέλο και γυαλιά και να αποφεύγετε το μεσημεριανό ήλιο, αν είναι εφικτό.
  • Ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: κατά τη διάρκεια της κυοφορίας είναι φυσιολογικό να εμφανιστούν πανάδες στο δέρμα και αυτό οφείλεται στην υπερβολική παραγωγή μελανίνης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πανάδες εξαφανίζονται μετά την εγκυμοσύνη.
  • Λήψη χαπιών αντισύλληψης: και αυτά μεταβάλλουν τα επίπεδα των ορμονών, όπως συμβαίνει και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν και οι πανάδες εξαφανίζονται συνήθως μετά τη θεραπεία.
  • Χρόνια ακμή: σε αυτές τις περιπτώσεις, οι πληγές που προκαλούνται από τη χρόνια ακμή μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση πανάδων σε περίπτωση που δεν θεραπευτούν σωστά.
  • Γήρανση: η έλλειψη θρεπτικών συστατικών, η έκθεση στις κλιματικές αλλαγές και οι διαταραχές μπορεί να επηρεάσουν την υγεία και την εμφάνιση του δέρματος με την πάροδο του χρόνου.
panades sta cheria

Λεμόνια, πλούσια σε βιταμίνη C

Τα λεμόνια χρησιμοποιούνται σε πολλές κρέμες λεύκανσης χάρη στην περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C και σε αντιοξειδωτικά.
Εφαρμόστε φρέσκο χυμό λεμόνι στις φακίδες και στις πανάδες με λίγο βαμβάκι. Μπορείτε επίσης να τρίψετε το εσωτερικό της φλούδας στο δέρμα και το αφήσετε να στεγνώσει.
lemoni

Κυνόροδο για ομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας

Το κυνόροδο είναι η καλύτερη θεραπεία για τη λεύκανση του δέρματος και είναι ιδανική για ανοιχτόχρωμες και σκουρόχρωμες κηλίδες. Αυτό το έλαιο μπορεί να εφαρμόζεται ατόφιο και χωρίς αραίωση στο δέρμα, δυο φορές την ημέρα. Να διατηρείτε το έλαιο σε ένα σκουρόχρωμο γυάλινο μπουκαλάκι, ερμητικά κλειστό για να μην χάνει τις πολύτιμες ιδιότητές του.

Μάσκα με φράουλα

Αυτό το νόστιμο κόκκινο φρούτο έχει την ικανότητα να μειώνει σταδιακά την εμφάνιση των σκουρόχρωμων σημαδιών του δέρματος. Επειδή η χρήση του είναι λίγο πιο περίπλοκη από αυτή του λεμονιού ή του κυνόροδου, σας παρουσιάζουμε δυο τρόπους που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:
  • Φτιάξτε μια μάσκα με λιωμένες φράουλες, εφαρμόστε τη και αφήστε τη να δράσει για μια ώρα. Εφαρμόζετε αυτή τη μάσκα μια φορά την εβδομάδα.
  • Καταψύξτε λιωμένες φράουλες σε μια παγοθήκη και τρίψτε το παγάκι στο δέρμα σας. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε πάντα έτοιμες φράουλες προς χρήση.
fraoules

Αλόη βέρα για την ακμή

Το φυσικό ζελέ της αλόης βέρα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους πάσχουν από χρόνια ακμή και προσπαθούν να θεραπεύσουν τις ατέλειες του δέρματος.
Το ζελέ αλόης βέρα διαθέτει θεραπευτικές και ενυδατικές ιδιότητες, που το καθιστά ιδανικό για όσους έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα.
Μπορείτε να το εφαρμόζετε δυο φορές την εβδομάδα.
Μην χρησιμοποιείτε καμία από τις παραπάνω θεραπείες αν σκοπεύετε να εκτεθείτε στον ήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...