Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Θρεπτικό κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι!

Τόσο νόστιμο, μαλακό και μυρωδάτο που δεν μένει ψίχουλο!
   Το…


ταχίνι περιέχει πλήθος θρεπτικών στοιχείων που ωφελούν τον οργανισμό. Πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και φυτικές ίνες, είναι απαραίτητο για την υγεία μας. Αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και βιταμίνης Ε. Τα αμινοξέα, τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και οι αντιοξειδωτικές ουσίες που βρίσκονται στο ταχίνι το καθιστούν υπερτροφή!


   Κάτι που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι η αξία αυτής της τροφής αναβαθμίζεται όταν συνδυάζεται με όσπρια ή ξηρούς καρπούς. Το κέικ που θα φτιάξουμε περιέχει μέσα καρύδια, οπότε καταλαβαίνεις ότι εκτός από νόστιμο είναι σούπερ θρεπτικό! Βέβαια πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο καθώς μια κουταλιά της σούπας ταχίνι αποδίδει 200 περίπου θερμίδες. Ένα κανονικού μεγέθους κομμάτι από αυτό, λοιπόν, αρκεί και θα καλύψει πλήρως την επιθυμία σου για γλυκό,προσφέροντάς σου όλες τις απαραίτητες ουσίες για τον οργανισμό σου!

Υλικά

350 γρ. ταχίνι
400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
450 γρ. ζάχαρη άχνη
450 γρ. αλέυρι μαλακό
60 γρ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού
80 γρ. κράνμπερυ ή ξανθές σταφίδες
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Ανακάτεψε σε ένα μπολ το ταχίνι, το χυμό και τη ζάχαρη ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πρόσθεσε το αλέυρι και το μπέικιν, ανακάτεψε και πρόσθεσε το ξύσμα, τα κράνμπερυ και τα καρύδια. Άλειψε μια φόρμα του κέικ με βούτυρο και κάλυψε με ένα μείγμα από σουσάμι και ζάχαρη. Γέμισε τη φόρμα με το υλικό και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30″ και στους 170 βαθμούς για άλλα 35″.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...