Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Καλαμαράκια κρασάτα


Καλαμαράκια κρασάτα

Καλαμαράκια κρασάτα


Καλαμαράκια κρασάτα. Μια συνταγή πολύ εύκολη, απλή και γρήγορη για νόστιμα καλαμαράκια. Συνοδεύστε τα με ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές και απολαύστε τα.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά σε μικρά καρεδάκια
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 
  • 1 φλ. τσαγιού κρασί άσπρο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 100 ml ντοματοχυμό
  • 1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε, πλένετε τα καλαμαράκια, τα κόβετε σε φέτες και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι  να στραγγίξουν καλά.
  2. Ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο πασπαλισμένα με τη ζάχαρη και λίγο αλάτι, ανακατεύοντας, μέχρι να γυαλίσουν και μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
  3. Προσθέτετε τα καλαμαράκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ περίπου. Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμισθεί ρίχνετε το πελτέ και ανακατεύετε να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοχυμό, 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και αλατοπίπερο. 
  4. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σκεπάζετε το φαγητό και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα καλαμαράκια και πήξει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Πέντε λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...