Καλαμαράκια κρασάτα
Καλαμαράκια κρασάτα. Μια συνταγή
πολύ εύκολη, απλή και γρήγορη για νόστιμα καλαμαράκια. Συνοδεύστε τα με
ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές και απολαύστε τα.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά σε μικρά καρεδάκια
- 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φλ. τσαγιού κρασί άσπρο
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 100 ml ντοματοχυμό
- 1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε, πλένετε τα καλαμαράκια, τα κόβετε σε φέτες και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
- Ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε μεγάλο
βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε
τα κρεμμύδια και το σκόρδο πασπαλισμένα με τη ζάχαρη και λίγο αλάτι,
ανακατεύοντας, μέχρι να γυαλίσουν και μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
- Προσθέτετε τα καλαμαράκια και
συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ περίπου. Σβήνετε με το κρασί και όταν
εξατμισθεί ρίχνετε το πελτέ και ανακατεύετε να βγάλει το άρωμά του.
Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, το ντοματοχυμό, 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό
νερό και αλατοπίπερο.
- Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σκεπάζετε το
φαγητό και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα καλαμαράκια και
πήξει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Πέντε
λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτετε το ψιλοκομμένο
μαϊντανό. Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου