Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Γενικές συμβουλές διατροφής.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

1.Για να πάρουμε όλες τις φυτικές ίνες και όλα τα φωτοχημικά και θρεπτικά συστατικά, είναι να τα καταναλώνουμε τριμμένα, (τα τρίβετε καλύτερα και μόνοι σας σε μπλέντερ), με σπασμένο τον φλοιό, χωρίς να έχει αφαιρεθεί  και επί πλέον τα έτοιμα τριμμένα νοθεύονται.
2. Τα λάιτ προϊόντα να τα αποφεύγετε διότι έχουν υποστεί χημική διεργασία και στο προϊόν παραμένουν χημικά κατάλοιπα.
Είναι προτιμότερο  να πιείτε μισή κόκα κόλα κανονική ή μισό καφέ κανονικό αντί ένα χωρίς καφεΐνη.
 3.Τα κατεψυγμένα ψάρια, κρέας και λαχανικά, με την καινούργια μέθοδο άμεσης βαθειάς κατάψυξης, δεν χάνουν τίποτα από τα θρεπτικά συστατικά τους είναι ακριβώς τα ίδια μα τα φρέσκα και νωπά.
4.Να αποφεύγετε τα τηγανητά φαγητά, να μη παρασύρεσθε από την καλύτερη γεύση, διότι είναι πολύ επικίνδυνα.
5. Να προτιμάτε τα ψητά και να αποφεύγετε ακόμη και όσο είναι δυνατόν και την κατσαρόλα.
6.Υποχρεωτικα να τρώτε αντικαρκινικές τροφές.
 7.Στα όσπρια, όταν τα βάζετε να μουλιάσουν, μη βάζετε σόδα, γιατί καταστρέφεται βιταμίνη Β12, βιταμίνη πολύ απαραίτητη για τον οργανισμό, βρίσκεται σε λιγα τρόφιμα και το 70% εχουν χαμηλά επίπεδα
8.Τα λαχανικά που ραντίζοντε, να τα βάζετε για μισή ώρα σε νερό με σόδα, έτσι απομακρύνετε, το 60 % των φυτοφάρμακων.
9.Στα φρούτα να καθαρίζεται υποχρεωτικά η φλούδα.
10.Ο σίδηρος που περιέχεται στα φρούτα και λαχανικά δημιουργεί, σύμπλοκα με φυτικά οξέα, και δεν τον αποροφάει, ο οργανισμός, γι αυτό, θα βάζετε υποχρεωτικά αρκετό λεμόνι που πέραν ότι περιέχει πολύ βιταμίνη C, διασπά αυτά τα σύμπλοκα και ο σίδηρος απορροφιέται πολύ εύκολα. Για να είναι σε άμεση χρήση, στύψτε πολλά λεμόνια , βάλετε στην κατάψυξη, και έχετε ένα μπουκάλι στην συντήρηση.
11.Ζάχαρη  να χρησιμοποιείται την καστανή ,διότι η λευκή έχει υποστεί χημική διεργασία για την λεύκανση και έχει χημικά κατάλοιπα, απόδειξη ότι οι έμποροι της λευκής ζάχαρης, την καστανή ζάχαρη την ονομάζουν ΜΑΥΡΗ ζάχαρη.

12.SOS…Αλλαντικά, από τα πλέον καρκινογόνα τρόφιμα. Προσοχή στα παιδιά να μη τα βάζετε ποτέ-ποτέ στα σάντουιτς.
13.Να πίνετε δύο ποτήρια κόκκινο κρασί καθημερινώς, διότι περιέχει τανίνες και φαινόλες που προστατεύουν την καρδιά.
12. Να πίνετε καθημερινά 2-2,5 λίτρα νερό, είναι η ποσότητα που αποβάλει, ο οργανισμός φυσιολογικά και πρέπει να αντικαθίσταται, όσοι ασκούν χειρονακτικές εργασίες, πολύ περισσότερο.
13. Όσοι χρησιμοποιείτε, εμφιαλωμένο νερό, να προσέχετε να γράφει <ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ >, αν γράφει <ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ> , είναι απάτη, είναι κοινό νερό βρύσης. Να μη το αφήνεται στον ήλιο, πέραν της μίας μέρας, διότι αναπτύσσονται μικρόβια.
14.Η γλιστρίδα ή αντράκλα, μαζί με λιναρόσπορο και λιπαρά ψάρια, πέραν των άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών, είναι το καλύτερο φάρμακο για την πτώση των τριγλυκεριδίων.
15.Όσοι, έχουν πρόβλημα με τα κιλά να αποφεύγουν το ψωμί και τις πατάτες, διότι δεν έχουν καμία διατροφική αξία, είναι σκέτο άμυλο και παρέχουν πολλές θερμίδες (τα στοιχεία που έχουν τα ολικής άλεσης τα παίρνετε από τις υπόλοιπες τροφές).
16. Για αδυνάτισμα, τρώτε τα ίδια φαγητά σε μικρότερη ποσότητα (μειώνοντας την ποσότητα, μειώνετε την πρόσληψη θερμίδων), για να αντιμετωπίσετε το αίσθημα της πείνας, τρώτε πριν το φαγητό μια σαλάτα, μετά το πέρας του φαγητού, σηκωθείτε από το τραπέζι για 10 λεπτά και το αίσθημα της πείνας έχει φύγει.
17. Το λάδι, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ωμό, όπως στα όσπρια.
18. Ψάρια, σε ένα χωριό της Ιαπωνίας είχαν μηδέν καρκίνο και καρδιοπάθειες, λόγω του ότι καθημερινώς έτρωγαν ψάρια και πολλά λαχανικά και φρούτα.
19.  Να αποφεύγετε ή να χρησιμοποιείτε  ελάχιστο αλάτι, διότι ανεβάζει πολύ την πίεση.
20. Τα τρόφιμα στο ψυγείο να συντηρούνται στους 14 βαθμούς Κελσίου και στην κατάψυξη στους 19 βαθμούς. 

Το είδα στον Γιώργο Φιλίππου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...