Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα στοιχεία της μελέτης τους θα βοηθήσουν στην ανακούφιση των ατόμων που υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα και πως η βιταμίνη Ε ίσως να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη μείωση εμφάνισης χρόνιων παθήσεων των πνευμόνων.
Οι παρακάτω τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε και καλό είναι να τις συμπεριλάβετε στη διατροφή σας
– Φυτικά γάλατα, όπως το γάλα αμυγδάλου.
– Ξηροί καρποί, όπως φουντούκια, αμύγδαλα, στραγάλια, φιστίκια Αιγίνης, φιστίκια Βραζιλίας, κάσιους και φιστίκια Πεκάν.
– Σπόροι όπως για παράδειγμα, ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι και σπόροι σουσαμιού.
– Φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως είναι τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο, το σπανάκι κ.ά.
– Φρούτα όπως ακτινίδια, αβοκάντο, μάνγκο, βατόμουρα, κράνα, μαύρη σταφίδα, βερίκοκα και σμέουρα.
– Φυτικά έλαια, όπως ελαιόλαδο, αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο, σογιέλαιο, λάδι από φύτρο σταριού κ.λ.π.
– Άφθονη βιταμίνη Ε υπάρχει επίσης, στις ελιές και στα σπαράγγια.
Και ας θυμόμαστε ότι, η διατροφή μας, είναι ο καλύτερος τρόπος για να παίρνουμε την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης Ε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου