Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ

Τα σημάδια που φανερώνουν ότι έχετε έλλειψη ψευδαργύρου

  Τα σημάδια που φανερώνουν ότι έχετε έλλειψη ψευδαργύρου
Ο ψευδάργυρος είναι ένα από τα πολυτιμότερα μέταλλα που λαμβάνουμε από τις τροφές.
Αν και βρίσκεται σε πολύ μικρές ποσότητες στον οργανισμό μας, επιτελεί σημαντικότατες λειτουργίες. Χρειαζόμαστε μόλις οκτώ χιλιοστόγραμμα ψευδαργύρου σε καθημερινή βάση, γι' αυτό και η παραμικρή έλλειψη μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό, το μυϊκό σύστημα ή την όραση. Μερικές από τις τροφές με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο είναι τα οστρακοειδή και το γιαούρτι.
Δείτε ποια είναι τα σημάδια που θα σας προειδοποιήσουν ότι τα επίπεδα ψευδαργύρου στον οργανισμό σας είναι εξαιρετικά χαμηλά.
1. Συχνή δυσπεψία
Ο ψευδάργυρος βοηθά τα ένζυμα του στομάχου να διασπούν αποτελεσματικά τις τροφές. Παράλληλα, διευκολύνει τον οργανισμό μας να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε καθημερινά.
2. Μυϊκός πόνος
Η έλλειψη ψευδαργύρου επιβραδύνει τη διαδικασία επούλωσης των τραυμάτων. Αν σας λείπει το μέταλλο, μπορεί να παρατηρήσετε ότι πονάτε μετά τη γυμναστική ή ότι μια μελανιά δε φεύγει μετά από αρκετές ημέρες.
3. Εξασθένιση της όσφρησης ή της γεύσης
Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται σταδιακά και συχνά περνούν απαρατήρητα. Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την ομαλή λειτουργία των υποδοχέων της γεύσης και η αίσθηση αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την όσφρηση.
4. Συχνά κρυολογήματα
Όπως και στην περίπτωση έλλειψης βιταμίνης C, η έλλειψη ψευδαργύρου συνδέεται με την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού. Το αποτέλεσμα είναι να είμαστε πιο επιρρεπείς σε κάθε είδους λοίμωξη.
5. Αύξηση βάρους
Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος και για την ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού. Το μέταλλο συμβάλλει στη διάσπαση των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων αλλά και των λιπαρών.

Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/316796-ta-simadia-pou-faneronoun-oti-exete-elleipsi-psevdargyrou#ixzz3PIhW7CZk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...