Τα αμύγδαλα είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ξηρούς καρπούς στην Ελλάδα και όχι άδικα. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη E, που συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες και στην υγεία του δέρματος.
Επιπλέον, περιέχουν αρκετή ποσότητα φυτικών ινών και πρωτεΐνης, που βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στη διατήρηση της κορυφαίας φυσικής κατάστασης. Μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ ανάμεσα στα γεύματα ή να προστεθούν σε σαλάτες, γλυκά, ψητά, και πολλά άλλα πιάτα για να προσθέσουν γεύση και θρεπτική αξία.
Επιπλέον, τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε αρκετά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, φωσφόρου και κάλιου, τα οποία έχουν σημαντικό ρόλο στην καρδιαγγειακή υγεία και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία του αντιοξειδωτικού φλαβονοειδούς κβερτετίνης, η οποία έχει αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου