Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Αποτοξινώστε τα νεφρά με σέλινο και πράσινο μήλο

Το σέλινο και το πράσινο μήλο έχουν ιδιότητες που καθαρίζουν τα νεφρά σας και βελτιώνουν τη λειτουργία τους, ενώ έχουν επίσης αντιφλεγμονώδη δράση!
Με αυτό το γευστικό χυμό σέλινου και πράσινου μήλου εξασφαλίζετε ένα αναζωογονητικό, αποτοξινωτικό ρόφημα που βελτιώνει την υγεία των νεφρών σας.
Είμαστε σίγουροι ότι έχετε ήδη καλές συνήθειες στη ζωή σας, δηλαδή ότι πίνετε άφθονο νερό και περιορίζετε την κατανάλωση αλατιού και ζάχαρης για να φροντίσετε την υγεία των νεφρών σας.
Σήμερα όμως θέλουμε να σας προτείνουμε να προσθέσετε αυτόν τον πλούσιο σε βιταμίνες χυμό που θα ενισχύσει τις βασικές λειτουργίες των νεφρών σας.
Δεν σας κοστίζει τίποτα κι όμως μπορεί να κάνει τόσα πολλά για σας.
Είστε έτοιμοι να κρατήσετε σημειώσεις;

Χυμός σέλινου και πράσινου μήλου για την υγεία των νεφρών σας

Κάτι που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι το γεγονός ότι, όταν πρόκειται για την υγεία των νεφρών, δεν αρκεί απλώς να πίνετε νερό και να φροντίζετε η διατροφή σας να περιέχει λίγο νάτριο.
Χρειάζεστε επίσης ορισμένες βιταμίνες και, πάνω απ’όλα, μια καλή ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών, που θα βελτιώσουν τη λειτουργία των νεφρών σας και το σωστό φιλτράρισμα του αίματός σας. Γι’αυτό είναι καλή ιδέα να τρώτε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά -βιολογικά, αν είναι δυνατόν.
Η ώρα του πρωινού γεύματος είναι σημαντική για τη φροντίδα της υγείας του συκωτιού και των νεφρών σας. Το ξεκίνημα της μέρας σας με ένα smoothie ή ένα χυμό με άφθονα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του οργανισμού σας και να βελτιώσει τη λειτουργία του.
Θα εξηγήσουμε τώρα γιατί το πρωινό σας ρόφημα θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής δύο συστατικά: το μήλο και το σέλινο.

Σέλινο, ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες συστατικό

Ένα από τα πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη λαχανικά είναι το σέλινο. Χάρη στα ένζυμα και στα μεταλλικά στοιχεία του αποτελεί ιδανική τροφή για ασθενείς με προβλήματα με το ουρικό οξύ ή ουρολοιμώξεις.
  • Το σέλινο, πέρα από την υψηλή του περιεκτικότητα σε νερό, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β, C και Ε, καθώς και σε απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία όπως ο σίδηρος, το κάλιο, ο ψευδάργυρος, ο φώσφορος, το θείο, ο χαλκός, το αργίλιο και το μαγγάνιο.
  • Αν πίνετε χυμό σέλινου και πράσινου μήλου τακτικά, θα μειώσετε επίσης τα υψηλά επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερίνης, που είναι δύο εχθροί της υγείας των νεφρών.
  • Να και ένα ενδιαφέρον στοιχείο: οι σπόροι του σέλινου περιέχουν αιθέρια έλαια (λιμονένιο και σελινένιο) και η ρίζα του περιέχει ασπαραγγίνη.
  • Τα συστατικά αυτά έχουν ισχυρές τονωτικές και διουρητικές ιδιότητες, ιδανικές για την απομάκρυνση των ακαθαρσιών και την αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών που προκύπτει όταν έχετε πρόβλημα με τα νεφρά σας.
  • Το σέλινο συνιστάται ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση των λίθων στη χολή και στα νεφρά, καθώς συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αυξημένης εναπόθεσης μεταλλικών στοιχείων.

2-milokai-selino
Πράσινο μήλο: θρεπτικό και αποτοξινωτικό

Για το χυμό αυτό χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα πράσινο μήλο με τη φλούδα του. Η φλούδα του μήλου περιέχει πηκτίνη, ένα είδος θρεπτικής ουσίας που συμβάλλει στην αντιμετώπιση της φλεγμονής και φροντίζει την υγεία των νεφρών σας.
  • Το μήλο είναι επίσης πλούσιο σε διαλυτές ίνες, που σας βοηθούν να εξισορροπήσετε με φυσικό τρόπο τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μειώνοντας παράλληλα τα επίπεδα της χοληστερίνης.
  • Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός για τα μήλα είναι η αποτοξινωτική τους ιδιότητα, κάτι που οφείλεται στην περιεκτικότητά τους σε κυστεΐνη.
Όπως ακριβώς το σέλινο, το πράσινο μήλο βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να αγοράζετε φρούτα και λαχανικά που είναι βιολογικής καλλιέργειας έτσι ώστε να επωφελείστε από όλες τις φυσικές τους ιδιότητες.

Πώς θα φτιάξετε χυμό με σέλινο και μήλο

Υλικά

  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 πράσινο μήλο
  • 1 φλιτζάνι φυτικό γάλα (από ρύζι, βρώμη ή αμύγδαλο) (200 ml)
3-prasina-mila

Προετοιμασία

  • Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να πλύνετε το πράσινο μήλο και το σέλινο. Έπειτα κόβετε το μήλο σε τέταρτα και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
  • Στη συνέχεια κόβετε και το σέλινο σε κομμάτια.
  • Τώρα τα βάζετε στο μπλέντερ. Για να χτυπηθούν καλύτερα, βάλτε πρώτα το μήλο. Μόλις έχετε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέστε το φυτικό γάλα της επιλογής σας.
  • Συνεχίστε να χτυπάτε τα υλικά στο μπλέντερ και έπειτα αδειάστε το μείγμα στο αγαπημένο σας ποτήρι. Αν θέλετε, μπορείτε να γλυκάνετε το χυμό με σέλινο και πράσινο μήλο με λίγο μέλι. Ποτέ όμως μη βάλετε λευκή ζάχαρη.
Για να φροντίσετε την υγεία των νεφρών σας, είναι καλύτερα να πίνετε το χυμό του πράσινου μήλου τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα στο πρωινό σας γεύμα.
Γιατί δεν ξεκινάτε από σήμερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...