Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Οι άλλες χρήσεις της οδοντόκρεμας

Συντάκτης: Κώστας Αμπλιανίτης,

Οι άλλες χρήσεις της οδοντόκρεμαςΟδοντόκρεμα η θαυματουργή. Και είναι θαυματουργή όχι μόνο γιατί φροντίζει για το καλύτερό μας χαμόγελο, αλλά γιατί πολλές χρήσεις της μας κάνουν πραγματικά να χαμογελάμε. Από ένα μικρό έγκαυμα μέχρι την εξαφάνιση ενός λεκέ από το χαλί, τώρα ξέρουμε ότι η οδοντόκρεμά μας είναι εδώ για να μας δώσει τη λύση.
Καήκατε; Κανένα πρόβλημα.
Αν καήκατε μαγειρεύοντας και δεν έχετε βαζελίνη, τότε η λύση κρύβεται στο μπάνιο σας και λέγεται οδοντόκρεμα. Βάλτε μία μικρή ποσότητα πάνω στο έγκαυμα και αμέσως θα νιώσετε ανακούφιση από τον πόνο. Η δράση της οδοντόκρεμας θα καταπραΰνει αποτελεσματικά την πληγή.
Γυαλίζει και κοσμήματα εκτός από δόντια
Η οδοντόκρεμα μπορεί να αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό γυαλιστικό και για τα κοσμήματά σας. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή οδοντόβουρτσα, απλώστε πάνω της μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας και βουρτσίστε μεταλλικά ή ασημένια κοσμήματα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε και γυαλίστε με ένα μαλακό πανάκι. Τα κοσμήματά σας θα γίνουν σαν καινούρια.
Διώχνει τις δυσάρεστες οσμές
Κόψατε κρεμμύδια, πιάσατε σκόρδο, καθαρίσατε ψάρια; Πλύντε τα χέρια σας με οδοντόκρεμα και απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές από τα χέρια σας. Μπροστά στο σαπούνι η οδοντόκρεμα είναι πολύ πιο αποτελεσματική.
Αντίο σπυράκια και τσιμπήματα
Σπυράκι; Καλύψτε το με λίγη οδοντόκρεμα, αφήστε τη να ξεραθεί και πλύντε το πρόσωπό σας με άφθονο νερό. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για τσιμπήματα από έντομα. Η οδοντόκρεμα ουσιαστικά ξεραίνει τα σπυράκια και τα τσιμπήματα με αποτέλεσμα την εξαφάνισή τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορεί να αντικαταστήσει τα εξειδικευμένα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Οι γυάλινες επιφάνειες αστράφτουν
Τρίψτε τις γυάλινες επιφάνειες με ένα υγρό σφουγγάρι και λίγη οδοντόκρεμα. Αφήστε για λίγη ώρα και ύστερα ξεβγάλτε με άφθονο νερό. Οι επιφάνειες πραγματικά θα αστράφτουν.
Ούτε λεκές, ούτε ζημιά
Ένας λεκές στο χαλί είναι πάντα μια δυσάρεστη υπόθεση. Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα βουρτσάκι, καθαρίστε και ξεπλύνετε με νερό. Ο λεκές θα εξαφανιστεί μια και καλή. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να αφαιρέσετε λεκέδες και από βαμβακερά ρούχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...