Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Μ Α ΚΡ Ο Ζ Ω Ϊ Α!

9 γνωστά και άγνωστα μυστικά μακροζωίας



Υπάρχει τρόπος να ζήσουμε περισσότερο αλλά και με ποιότητα... Όλοι αναρωτιόμαστε, αλλά απάντηση δεν παίρνουμε. Ή μήπως η απάντηση βρίσκεται μπροστά τα μάτια μας;

Οι άνθρωποι ψάχνουν αιώνες τώρα τον τρόπο να καταφέρουν να ζήσουν περισσότερα χρόνια, χωρίς να θυσιάσουν όμως την ποιότητα στη ζωή τους. Το εγχείρημα δύσκολο, όχι όμως και ακατόρθωτο. Οι απαντήσεις στο κείμενο που ακολουθεί…

Πολεμήστε την υψηλή αρτηριακή πίεση

Η λύση είναι το κρέας. Σε μια πρόσφατη αυστραλιανή έρευνα, τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, που αντικατέστησαν το 8% των ημερήσιων θερμίδων τους από το ψωμί, τα δημητριακά, τις πατάτες ή τα ζυμαρικά με άπαχο κόκκινο κρέας είχαν πτώση στη συστολική αρτηριακή πίεση έως και 4 μονάδες σε διάστημα μόλις 8 εβδομάδων.

Η αργινίνη, ένα αμινοξύ στο κόκκινο κρέας, μπορεί να βοηθήσει τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Πλέον, περιορίζοντας τα άμυλα μειώνεται το σάκχαρο του αίματος και το σώμα έχει πιο αποτελεσματική λειτουργία στο κάψιμο του λίπους.

Η σωτηρία του δέρματος

Το μελάνωμα, μία από τις πιο συχνές και επικίνδυνες μορφές καρκίνου έχει μία αρκετά ύπουλη δράση καθώς «τρέφεται» από την αδράνεια και την αμέλεια του καθενός να κάνει την ετήσια εξέταση του δέρματός του.

Μια μελέτη του Northwestern University έδειξε ότι οι άνθρωποι που μαθαίνουν πώς να αυτοεξετάζουν το δέρμα τους (έλεγχος κρεατοελιών κ.λπ), έχουν περισσότερες πιθανότητες θεραπείας σε περίπτωση εμφάνισης καρκίνου.

Για μια υγιή καρδιά

Να τρώτε περισσότερα γαλακτοκομικά. Σύμφωνα με μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition, όσοι καταναλώνουν τρεις ή περισσότερες μερίδες
γαλακτοκομικών την ημέρα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων κατά 31%.

Οι ειδικοί δε γνωρίζουν ακριβώς με ποιον τρόπο τα γαλακτοκομικά προϊόντα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, αλλά οι μελέτες που εμφανίζονται συνεχώς δείχνουν, ότι το ασβέστιο και το μαγνήσιο συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Μάλιστα για ακόμα μεγαλύτερη προστασία οι ειδικοί προτείνουν να αναζητήσετε προϊόντα εμπλουτισμένα με βιταμίνη D, η οποία θεωρείται ότι μειώνει κατά 23% τα επίπεδα της αντιδρώσας πρωτεΐνης C στο αίμα, ενός δείκτη δηλαδή αρτηριακής φλεγμονής.

Πιείτε καφέ…αλλά ντεκαφεϊνε


Σε μια πρόσφατη μελέτη της ιατρικής σχολής του Harvard, αποκαλύφθηκε ότι η κατανάλωση δύο ή περισσοτέρων φλιτζανιών ντεκαφεϊνέ καφέ την ημέρα, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες για καρκίνο του παχέος εντέρου κατά 52%.

Ο καφές χωρίς καφεΐνη μπορεί να έχει θετική επίδραση στην κινητικότητα του εντέρου, κάτι που ο κανονικός καφές δε μπορεί να κάνει.

Ακόμα καπνίζετε;


Μια μελέτη του 2005 στο British Medical Journal διαπίστωσε, ότι οι καπνιστές που είδαν τα αποτελέσματά από το σάλιο τους με βάση ένα τεστ νικοτίνης που έκαναν, είχαν 17% περισσότερες πιθανότητες να σταματήσουν το κάπνισμα.

Η δοκιμή, η οποία περιλαμβάνει φτύσιμο σε ένα φλιτζάνι και μέτρηση της ποσότητας του καπνού που προέρχεται από τις τοξίνες στο σάλιο, είχε χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με παροχή αντικαπνιστικών συμβουλών.

Οι ερευνητές πιστεύουν, ότι το να είναι ένας καπνιστής σε θέση να δει την εξέλιξη που προκαλεί το κάπνισμα στην υγεία του, συμβάλλει σημαντικά στην απόφασή του να το κόψει.

Νικήστε την κατάθλιψη


Μια φινλανδική μελέτη διαπίστωσε, ότι οι άνδρες που εργάζονται και είναι εκτεθειμένοι στο φως του ήλιου εμφανίζουν μεγαλύτερη μείωση στα καταθλιπτικά συμπτώματα από εκείνους που εργάζονται σε κλειστούς χώρους. Επιπλέον, μία ακόμη έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει, ότι οι άνθρωποι που ασκούνται τακτικά αισθάνονται λιγότερο καταθλιπτικοί.

Προλάβετε τον διαβήτη


Το επιδόρπιο και γενικότερα οτιδήποτε γλυκό είναι ένας μοναδικός πειρασμός, στον οποίο λίγοι αντιστέκονται. Ωστόσο ο διαβήτης καραδοκεί. Για τον λόγο αυτό, όταν ποθείτε κάτι γλυκό, καλύτερα να επιλέγετε φρούτα, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Επιπλέον, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται σε τρόφιμα, όπως τα λιπαρά ψάρια (σολομός, σαρδέλα) μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη. Οι ειδικοί προτείνουν να καταναλώνετε τουλάχιστον μια μερίδα από αυτά τα ψάρια, κάθε εβδομάδα.

Αντι-εγκεφαλική δράση

Κάθε καθημερινή δόση των φρούτων και λαχανικών
μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 6%. Άρα τρεις μερίδες κατά μέσο όρο τη μέρα αγγίζουν αισίως το 18%. Επενδύστε στα φρούτα και τα λαχανικά για την καλύτερη δυνατή προστασία της υγείας σας. Η αφθονία και η ποικιλία σε αρώματα και γεύσεις, ειδικά το καλοκαίρι, θα σας ανταμείψει σε απόλαυση και υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...