Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Σ Υ Κ Ο !

Σύκο, το ευεργετικό!

Φρούτο που το συνδυάζουμε με το καλοκαίρι, ιδιαίτερα γλυκό, το σύκο αποτελεί μια φυσική πηγή ενέργειας και ομορφιάς ενώ μπορεί να γίνει το βασικό συστατικό για δροσερά γεύματα.
Περιέχει φυτικές ίνες, κάλιο ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο ενώ τα μαύρα σύκα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά με αντιγηραντική δράση. Τα σύκα είναι γνωστό πως βοηθούν στην δυσκοιλιότητα καθώς οι φυτικές ίνες που περιέχει απορροφούν ομαλά τα σάκχαρα, παρέχοντας λύση σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας αλλά και στην απώλεια βάρους χάρη στις φυτικές ίνες που επιβραδύνουν την πέψη, δημιουργώντας αίσθημα κορεσμού.
Είναι ένας καλός σύμμαχος για την πρόληψη καρδιακών παθήσεων, ρίχνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα ενώ το κάλιο που περιέχουν θεωρείται αποτελεσματικό στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Συνεισφέρουν και στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ειδικά για τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Εκτός από όλα τα υπόλοιπα είναι καλό και για την σεξουαλική ζωή μιας και επιδρούν στο ορμονικό σύστημα και απελευθερώνει τη διάθεση για σεξ.
Για την ομορφιά του προσώπου σας
Κάτι ίσως που δεν ξέρατε είναι πως το σύκο κάνει καλή απολέπιση στην επιδερμίδα απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και προσφέρει αντιοξειδωτική και αντιγηραντική προστασία. Για μια «σπιτική» μάσκα προσώπου χρησιμοποιήστε 2 σύκα και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Πολτοποιήστε τα σύκα, προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατεύστε. Απλώστε την μάσκα στο πρόσωπό κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις και μετά από 10 λεπτά και ξεπλένετε με κρύο νερό.
Γρήγορη συνταγή
Tέλος μπορείτε, εκτός από όλες τις προηγούμενες χρήσει να απολαύσετε το υπέροχο αυτό φρούτο κάνοντας μια δροσερή σαλάτα με 4 σύκα φρέσκα, 1 ματσάκι ρόκα, μαϊντανό και 100 γραμμ. Ανθότυρο, ξίδι μπαλσάμικο και ελαιόλαδο. Πλύνετε την ρόκα και κόψτε την με τα χέρια. Κόψτε στα τέσσερα τα σύκα και ψιλοκόψτε τον μαϊντανό, ψήστε στο γκριλ το ανθότυρο και προσθέστε το . Ολοκληρώστε την συνταγή με αλατοπίπερο, ελαιόλαδο και μπαλσάμικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...