Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ

ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ

ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΓΙΑΤΡΙΚΟ
Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Μαγιά μπύρας

Σήμερα όταν λέμε μαγιά μπύρας, αναφερόμαστε στην διατροφική μαγιά η οποία παράγεται από καλλιέργεια του μύκητα Saccharomyces Cerevisiae.
Κατ’ αρχάς χρησιμοποιήθηκε για την απαραίτητη ζύμωση στην δημιουργία μπύρας απ’ όπου πήρε και το όνομά της. Ήταν γνωστή η χρήση της και η διατροφική της αξία από την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης, μεταλλικών αλάτων και κυρίως βιταμινών ειδικά του συμπλέγματος Β.

Πού ωφελεί η μαγιά της μπύρας και γιατί;omorfia-ygeia-magia


* Βοηθά στη σωματική κόπωση
* Τονώνει το μυϊκό σύστημα και ανακουφίζει από τις κράμπες λόγω του μαγνησίου που περιέχει
* Καταπολεμά την δυσκοιλιότητα καθώς και τις χρόνιες διάρροιες μιας και βελτιώνει την εντερική χλωρίδα
* Αντιμετωπίζει τις χρόνιες δυσπεψίες
* Είναι χρήσιμη στην ρύθμιση της χοληστερίνης
* Ενισχύει το νευρικό σύστημα εξαιτίας της χολίνης και του συμπλέγματος της βιταμίνης Β που περιέχει
* Έχει αντιφλογιστική δράση στην νεανική ακμή και στο δερματικό έκζεμα
* Μειώνει την τριχόπτωση
* Χορηγείται σαν συμπλήρωμα διατροφής σε δίαιτες αδυνατίσματος
* Επιδρά θετικά σε απλές μορφές αναιμίας λόγω του σιδήρου που περιέχει
* Τελευταία γίνονται μελέτες για την χρήση μαγιάς της μπύρας σε διαβητικούς ασθενείς. Παρατηρήθηκε μείωση μέχρι και 30% στις τιμές σακχάρου λόγω του χρωμίου το οποίο αποδεδειγμένα ρίχνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα
. Οι χορτοφάγοι συχνά επιλέγουν την μαγιά μπύρας σαν κορυφαίο διατροφικό συμπλήρωμα μιας και ο αποκλεισμός του κρέατος προκαλεί πτώση των επιπέδων των βιταμινών του συμπλέγματος Β.magia-ths-mpyras-mallia-omorfia

Σε τι μορφές υπάρχει η μαγιά μπύρας;

Χρησιμοποιούμε κυρίως αφυδατωμένη μη ζυμώσιμη μορφή. Κυκλοφορεί σε χάπια, σκόνη και νιφάδες. Επίσης, κυκλοφορεί ένας τύπος ζωντανής μαγιάς σε υγρή μορφή και σε μείγμα με χυμούς (γκρέιπ φρουτ), βασιλικό πολτό ή άλλα συστατικά. Η υγρή μορφή έχει σπουδαία εφαρμογή σε γαστρίτιδες, μειώνοντας την διάρκεια της θεραπείας κατά πολύ.

Έχει παρενέργειες;

Σπάνια αναφέρθηκε τυμπανισμός στα έντερα με ταυτόχρονη χορήγηση τροφής. Εάν πάρει κανείς πρωί νηστικός την μαγιά με λίγο χυμό φρούτων, περίπου 30 λεπτά πριν το πρωινό γεύμα, τα συμπτώματα υποχωρούν. Ανάλυση αποξηραμένης μαγιάς μπύρας Βιταμίνες Β-1 Β-2 Β-6 Νιασίνη Χολίνη Βιοτίνη Φολικό οξύ Αμινοξέα Λυσίνη Τρυπτοφάνη Λευκίνη Γλυκίνη Σπαρτικό οξύ Μεθιονίνη Μεταλλικά άλατα Φώσφορος Κάλιο Μαγνήσιο Ασβέστιο Σίδηρος Μαγγάνιο Σελήνιο Ιώδιο Ψευδάργυρος Χρώμιο
Η μαγιά μπύρας έχει παραδοσιακή χρήση ως φυσικό σκεύασμα με μεγάλη διατροφική αξία λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε φυσική πηγή των βιταμινών Β, αμινοξέων και μετάλλων. Το υψηλό ποσοστό υδατανθράκων που περιέχει καθιστά τη μαγιά μπύρας μία πλήρη τροφή μεγάλης διατροφικής αξίας. Οι υδατάνθρακες δίνουν στον οργανισμό την ενέργεια που έχει ανάγκη για να εκτελέσει τις εσωτερικές του μεταβολικές λειτουργίες. Είναι ευεργετική για την καλή εμφάνιση του δέρματος με ωφέλιμη δράση σε περιπτώσεις ακμής καθώς και στην καλή υγεία των νυχιών και των μαλλιών, που τα τονώνει και τα βοηθά να διατηρούν τη λάμψη τους Ενισχύει τους μυς, απαραίτητο συμπλήρωμα σε αθλούμενους
Χρήσιμο τονωτικό για όλες τις ηλικίεςomorfia-ygeia-magia

Συνιστώμενη χρήση:

Η μαγιά μπύρας έχει διαιτητική δράση αν ληφθεί μισή ώρα πριν το γεύμα επειδή δημιουργεί ένα ευχάριστο αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να αισθάνεται ο οργανισμός «γεμάτος» και έτσι να τρώμε λιγότερο. Αντίστοιχα πρόσληψη της μαγιάς μπύρας μετά από το γεύμα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους σε περιπτώσεις που αυτό είναι επιθυμητό.
Η ένταξη της μαγιάς μπύρας στο διαιτολόγιό μας κάθε μέρα συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας.

Μάσκα ομορφιάς από μαγιά μπύρας για λιπαρό δέρμα

Θα χρειαστούμε:
* 3 κουταλάκια πράσινο άργιλο σε σκόνη * 3 κουταλάκια μαγιά μπύρας σε σκόνη * 1 κουταλάκι μέλι * 1 κουταλάκι ταχίνι * 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού * 3 κουταλάκια λάδι καλέντουλας * 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιάς * 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας * 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλο Διαδικασία Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και παίρνουμε μια μάσκα σε μορφή πάστας. Αν είναι αραιή προσθέτουμε λίγο άργιλο ακόμη. Απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο και αφήνουμε 15 λεπτά. Αφαιρούμε με χλιαρό νερό. Η μάσκα αυτή καθαρίζει σε βάθος το λιπαρό δέρμα, καταπραΰνει τυχόν σπυράκια και ταυτόχρονα υδατώνει το πρόσωπο :
ΠΗΓΗ
herb-and-diet.blogspot.gr/
.proionta-tis-fisis.info/magia-mpiras-evergetikes-

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΣΟΥΠΑ!

Η πιο υγιεινή μπροκολόσουπα

Μια πράσινη σούπα με μπρόκολο, συνταγή του κλινικού διαιτολόγου-διατροφολόγου  Κωνσταντίνου Ξένου.


ΥΛΙΚΑ (6 άτομα)
1 μεγάλο μπρόκολο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πατάτα
4 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ζωμός λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. 
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας. 
  3. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και την πατάτα. 
  4. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει. 
  5. Όταν η πατάτα μαλακώσει ρίχνουμε το μπρόκολο και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά να βράσει. 
  6. Πολτοποιούμε τη σούπα μας και αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό.
  7. Δοκιμάζοντας αλατοπιπερώνουμε.
  8. Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με 1-2 κριτσίνια.  
~ 140 θερμίδες, 10 υδατάνθρακες ανά μερίδα

Νηστίσιμο κέικ καρότου

Νηστίσιμο κέικ καρότου

Τι χρειαζόμαστε:

Περιγραφή

Νηστίσιμο, πεντανόστιμο και οικονομικό!
  • 1 κούπα αλεσμένο καρότο (στο μούλτι)
  • 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 μπέικιν
  • 3 κούπες αλεύρι
  • καρύδια αλεσμένα (προαιρετικά και κατά βούληση)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και ρίχνω το μίγμα σε λαδωμένη φόρμα δαχτυλίδι ή σε ταψάκι Ν.26.
  2. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, σε αέρα, στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι 200 ml. Πρόσθεσα 6-7 καρύδια αλεσμένα και προτείνω να μη βάλετε επιπλέον γιατί θα πικρίσει το κέικ.

Διαβάστε περισότερο: Νηστίσιμο κέικ καρότου http://www.sintagespareas.gr/sintages/nistisimo-keik-karotou.html#ixzz3TXcc14Ij

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ!

Η φανουρόπιτα της Malone
Η φανουρόπιτα της Malone

  • Ψήσιμο: 45' και 15' σε σβηστό φούρνο
  • Δυσκολία: εύκολο

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι κοφτό σόδα σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
  • 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδα μαύρη μουλιασμένη σε κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε γαβάθα το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και αρκετό ξύσμα. Τα αναδεύετε με χτυπητήρι. Σε μικρότερη λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα και ανακατεύετε.
  2. Αδειάζετε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού στη γαβάθα με το μείγμα λαδιού-ζάχαρης αναδεύοντας με το χτυπητήρι. Προσθέτετε τέλος και τη σταφίδα και ανακατεύετε να μοιραστεί κι αυτή σωστά.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε τετράγωνο ή στρογγυλό ταψί διαμ. 26-30 εκ. αλειμμένο με λάδι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 45’. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε την πίτα μέσα για 15’ ακόμη.

Συμβουλή

Η Malone D. μας διαμηνύει: 1. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγα καρύδια χοντροκομμένα. 2. Το κέικ κρατάει 4-5 μέρες εκτός ψυγείου. 3. Δεν ξεχνάμε να γλείψουμε με το δάχτυλο ό,τι απέμεινε απ' τη ζύμη στη γαβάθα -η απόλυτη παιδική συνήθεια!

Λίγα λόγια...

προσθέτω  πως τα υλικα πρέπει να είναι εννέα  κ να μοιρασθεί σε ανθρωπους του στενού μας περιβάλλοντος πάλι εννέα τον αριθμό με σκοπό να πραγματο ποιηθει η ευχή μας !! έτσι μου είπαν ...

Αυτές είναι οι 50 πιο υγιεινές τροφές -Σε τι βοηθούν, πόσο πρέπει να τρώτε!

ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Ο μύθος θέλει την υγιεινή διατροφή να είναι πιο ακριβή και περίπλοκη. Κι όμως, τα πράγματα είναι απλά.
Ερευνες έχουν αποδείξει ποιες τροφές θωρακίζουν τον οργανισμό, ενισχύουν το μεταβολισμό ή το ανοσοποιητικό, προστατεύουν από καρδιακά νοσήματα, εκφυλιστικές ασθένειες ή άλλα προβλήματα υγείας.
Το TIME τις συγκέντρωσε όλες σε μία λίστα, παρουσιάζοντας τις 50 πιο υγιεινές τροφές που όλοι πρέπει να καταναλώνουν συχνά, αλλά και τις συνιστώμενες από τους ειδικούς μερίδες.
Μπανάνες
Είναι αποτελεσματικά προβιοτικά, ενισχύουν την ικανότητα του οργανισμού να απορροφήσουν ασβέστιο, αυξάνουν την ντοπαμίνη και σεροτονίνη, χημικά του εγκεφάλου που αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη.
Μερίδα: Μία μπανάνα
Σμέουρα
Πλούσια σε φλαβονοειδή που έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν την υγεία της καρδιάς και εμποδίσουν την παχυσαρκία και τις επιπτώσεις της γήρανσης.
Μερίδα: Μία κούπα
Πορτοκάλια
Προστατεύουν τα κύτταρα, ενισχύουν το ανοσοποιητικό.
Μερίδα: Ενα μεγάλο πορτοκάλι.
Ακτινίδιο
Εχει περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι. Εχει φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, που βοηθά την υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών.
Μερίδα: Ενα ακτινίδιο
Ρόδι
Εχει περισσότερη βιταμίνη C και λιγότερες θερμίδες από άλλα φρούτα. Μία μερίδα προσφέρει το 50% της βιταμίνης C που χρειάζεται ο οργανισμός.
Μερίδα: Μία κούπα σπόρους.
Βατόμουρα
Προστατεύουν την όραση, ρίχνουν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα, ενισχύουν τη μνήμη.
Μερίδα: Μία κούπα.
Γκρέιπφρουτ
Εχει λίγες θερμίδες και είναι γεμάτο θρεπτικά στοιχεία, που ενισχύουν την απώλεια βάρους, βελτιώνουν την όψη του δέρματος, δίνουν ενέργεια.
Μερίδα: Ενα μεγάλο γκρέιπφρουτ.
Μανταρίνια
Εχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το πορτοκάλι. Βοηθούν στον έλεγχο του βάρους, ενώ μειώνουν τον κίνδυνο για προβλήματα στα μάτια, όπως ο καταρράκτης.
Μερίδα: Ενα μικρό μανταρίνι.
Αβοκάντο
Εχει 20 βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, πολλά από τα οποία απορροφώνται εύκολα από το σώμα.
Μερίδα: Ενα αβοκάντο.
Ντομάτες
Πλούσιες σε λυκοπαίνιο, ένα όπλο κατά του καρκίνου.
Μερίδα: Μία μεσαία ντομάτα.
Μελιτζάνα
Ισχυρό όπλο κατά των καρδιακών ασθενειών.
Μερίδα: Μία κούπα μαγειρεμένης μελιτζάνας.
Ελβετικό σέσκλο
Εχει βιταμίνες Α, C, E, K, μαγνήσιο, φυτικές ίνες και ασβέστιο μεταξύ άλλων.
Μερίδα: Μία κούπα.
Μανιτάρια
Πλούσια σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τον καρκίνο. Η μεγαλύτερη φυτική πηγή βιταμίνης D.
Μερίδα: Μία κούπα.
Κάλε
Μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο, ενισχύει την υγεία των οστών.
Μερίδα: Μία κούπα ωμό κάλε.
Μπρόκολο
Δέρμα, πνεύμονες, συκώτι και νεφρά ενισχύονται από αυτό.
Μερίδα: Μισή κούπα.
Μάραθο
Είναι ένα κοκτέιλ βιταμινών.
Μερίδα: Ενας βολβός.
Σκόρδο
Περιέχει φλαβονοειδή, θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Γνωστό για τα τα οφέλη του για την καρδιά.
Μερίδα: Μία σκελίδα.
Γλυκοπατάτες
Μία μεγάλη περιλαμβάνει περισσότερη από τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητας σε βιταμίνη Α, βασική για την όραση. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και το μεταβολισμό.
Μερίδα: Μία μεσαία μαγειρεμένη γλυκοπατάτα.
Παντζάρια
Καλή πηγή αντιοξειδωτικών, ρίχνουν την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερίνη.
Μερίδα: Μία κούπα μαγειρεμένα παντζάρια.
Σπανάκι
Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α, σιδήρου, κάλλιου, ψευδάργυρου και ασβεστίου, που στηρίζουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς.
Μερίδα: Μία κούπα ωμό σπανάκι.
Κουνουπίδι
Ισχυρό όπλο κατά του καρκίνου.
Μερίδα: Μία κούπα ψιλοκομμένο ωμό κουνουπίδι.
Λάχανο
Αποτελεσματικό στη μείωση της χοληστερόλης και την προστασία από τον καρκίνο.
Μερίδα: Μία κούπα.
Κρεμμύδια
Καλή πηγή βιταμίνης C και κάλλιου και αντιοξειδωτικών.
Μερίδα: Μία κούπα μαγειρεμένα κρεμμύδια.
Κολοκύθα
Μία από τις πλουσιότερες πηγές βήτα-καροτίνης, που βοηθά την υγεία της όρασης και την ανάπτυξη των κυττάρων.
Μερίδα: Μία κούπα μαγειρεμένη κολοκύθα.
Τόνος
Ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων. Ενισχύει το ανοσοποιητικό.
Μερίδα: 85 γραμμάρια.
Σαρδέλες
Πλούσιες σε ωμέγα-3 που ενισχύουν τον εγκέφαλο. Καλή πηγή ασβεστίου.
Μερίδα: Μία κονσέρβα.
Αντσούγιες
Γεμάτο πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρο και ωμέγα-3.
Μερίδα: 5 αντσούγιες από κονσέρβα.
Σολομός
Περιέχει ωμέγα-3 που βελτιώνουν την όψη και την υγεία του δέρματος και μειώνουν τον κίνδυνο του αντίστοιχου καρκίνου.
Μερίδα: 85 γρ. μαγειρεμένου σολομού
Πουλερικά
Πλούσια πηγή πρωτεϊνών.
Ψωμί ολικής άλεσης
Οι φυτικές ίνες που έχει προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου κατά 40%.
Μερίδα: Μία φέτα.
Κινόα
Πλούσιο σε αμινοξέα, καλή πηγή πρωτεΐνης για χορτοφάγους.
Μερίδα: Μία κούπα μαγειρεμένο κινόα.
Σπόροι κάνναβης
Εχουν και τα εννιά βασικά αμινοξέα, εύπεπτη πρωτεΐνη και βιταμίνη Ε.
Μερίδα: Τρεις κουταλιές.
Νιφάδες βρώμης
Ενισχύουν το ανοσοποιητικό και ρίχνουν τη χοληστερίνη. Προστατεύουν την καρδιά και σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Μερίδα: 1/4 της κούπας.
Καμούτ
Εχει 40% περισσότερες πρωτεΐνες από το σκληρό σιτάρι, έχει πολυφαινόλες και βιταμίνη Ε.
Μερίδα: Μία κούπα, μαγειρεμένο καμούτ.
Φακές
Μία κούπα έχει 18 γραμμάρια πρωτεΐνης και 16 γραμμάρια φυτικών ινών και λιγότερο από 1 γραμμάριο λίπους. Εχουν κατά 30% περισσότερο φυλικό οξύ από το σπανάκι, προστατεύουν από καρδιακά νοσήματα.
Μερίδα: Μία κούπα.
Δίκοκκο σιτάρι
Εχει λιγότερες θερμίδες, περισσότερες πρωτεΐνες και πιο πολλές φυτικές ίνες από άλλα είδη ολικού σίτου.
Μερίδα: 1/4 της κούπας.
Καρύδια
Εχουν περισσότερες πολυφαινόλες από το κόκκινο κρασί. Προστατεύουν την καρδιά και βοηθούν στον έλεγχο του βάρους.
Μερίδα: Μισή κούπα.
Αμύγδαλα
Βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων της χοληστερίνης σε καλά επίπεδα, ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Καλή πηγή βιταμίνης Ε.
Μερίδα: 5 αμύγδαλα.
Σπόροι chia
Μόλις δύο κουταλιές περιέχουν 11 γραμμάρια φυτικών ινών, τέσσερα γραμμάρια πρωτεΐνης και 5 γραμμάρια ωμέγα-3, όπως και το 20% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας ασβεστίου.
Μερίδα: 28 γραμμάρια
Σπόροι λιναριού
Καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Β, ασβεστίου και σιδήρου. Μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και καρκίνου.
Μερίδα: 1 κουταλιά.
Αβγά
Εχουν λίγες θερμίδες και εξαιρετικά εύπεπτη πρωτεΐνη με χαμηλά λιπαρά.
Μερίδα: Ενα μεγάλο αβγό.
Κεφίρ
Εχει αποδειχθεί ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό, βελτιώνει την ανοχή στη λακτόζη, ενισχύει την πυκνότητα των οστών και μειώνει τα βακτήρια στο στόμα.
Μερίδα: Μία κούπα.
Ελληνικό γιαούρτι
Εχει προβιοτικά, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό, λιγότερες θερμίδες.
Μερίδα: 200 γραμμάρια.
Λάδι καρύδας
Είναι καλό για την καρδιά και το επίπεδο του βάρους.
Μερίδα: Μία κουταλιά
Ελαιόλαδο
Μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα και παχυσαρκία.
Μερίδα: Μία κουταλιά
Κύμινο
Ενισχύει την υγεία της καρδιάς, καταπολεμά τις φλεγμονές, μισή κουταλιά έχει διπλάσια αντιοξειδωτικά από ένα καρότο.
Μερίδα: Μία κουταλιά.
Κουρκουμάς
Εχει αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ σύμφωνα με κάποιες έρευνες προστατεύει από τον καρκίνο και το Αλτσχάιμερ.
Μερίδα: Μία κουταλιά.
Κανέλα
Εχει αντιμικροβιακή δράση, ενώ μειώνει και τις φλεγμονές.
Μερίδα: Μία κουταλιά.
Τσάι Ρόιμπος
Εχει αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από εκφυλιστικές ασθένειες, ασβέστιο και σίδηρο.
Μερίδα: Ενα φακελάκι.
Κόκκινο κρασί
Εχει πολυφαινόλες, που σύμφωνα με έρευνες διαθέτουν αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, ενώ μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα.
Μερίδα: Ενα ποτήρι.
Πηγή: iefimerida.gr

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

10 διατροφικές ελλείψεις που μπορεί να προκαλέσουν κατάθλιψη

10 διατροφικές ελλείψεις που μπορεί να προκαλέσουν κατάθλιψη
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς μπορεί να εξαφανίστηκαν τα θετικά σας συναισθήματα; Αν η αισιόδοξη στάση σας απέναντι στη ζωή έχει κλονιστεί, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι – πέρα από τους ψυχολογικούς παράγοντες – η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της διάθεσής σας.
Υπάρχουν αρκετές διατροφικές ελλείψεις που μπορούν να οδηγήσουν στην κατάθλιψη. Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε με τον γιατρό σας το ενδεχόμενο να σας λείπει κάποιο από τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που περιγράφονται παρακάτω. Αν ο γιατρός σας δεν είναι πρόθυμος να ερευνήσει τις διατροφικές ελλείψεις ως πιθανή αιτία κατάθλιψης, τότε μάλλον πρέπει να αλλάξετε γιατρό.
Η αλλαγή μιας κακής διατροφής και η προσθήκη των σωστών συμπληρωμάτων πρέπει να αποτελούν τον πρωταρχικό στόχο για κάθε γιατρό ο οποίος διαθέτει την κατάλληλη εκπαίδευση και ακεραιότητα. Η κάλυψη των διατροφικών σας αναγκών είναι το λιγότερο ακριβό, λιγότερο επεμβατικό και πιο ασφαλές και αποτελεσματικό μέσο για την αποκατάσταση της ισορροπίας στο σώμα σας.

Παρακάτω αναφέρονται 10 θρεπτικά συστατικά που πρέπει να ελέγξετε
1. Αμινοξέα
Ως βασικά δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών, τα αμινοξέα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου. Όταν δεν λαμβάνετε αρκετά αμινοξέα από τη διατροφή σας, ίσως αρχίσετε να νιώθετε κατάθλιψη, λιγότερο συγκεντρωμένοι και υποτονικοί. Αυξήστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, φασολιών, σπόρων και καρυδιών προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι παίρνετε αρκετά από αυτά τα ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά.
2. Βιταμίνες του συμπλέγματος B
Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη το 2009, περισσότερο από το 1/4 των ηλικιωμένων γυναικών που διαγιγνώσκονται με σοβαρή κατάθλιψη είχαν ανεπάρκεια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, γεγονός που υποδηλώνει ότι είναι πολύ πιο σημαντικές για την ψυχική υγεία μας απ’ ό,τι θεωρούνταν μέχρι τώρα. Στις μέρες μας, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας προτείνει την ημερήσια πρόσληψη 2.4 mcg βιταμίνης Β-12 και 1.5-1.7 mg βιταμίνης Β-6. Αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά βρίσκονται στο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα αυγά, το γάλα και τα θαλασσινά, όπως τα μύδια, τα κυδώνια και τα καβούρια.

3. Βιταμίνη D
Η έλλειψη βιταμίνης D δεν συνδέεται μόνο με την κατάθλιψη, αλλά και με τον αυτισμό και την άνοια. Συνήθως, η ανεπάρκεια βιταμίνης D εμφανίζεται το φθινόπωρο και τον χειμώνα, όταν δηλαδή υπάρχει μικρότερη έκθεση στο φως του ήλιου. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, οι ενήλικες χρειάζονται 600 IU βιταμίνης D την ημέρα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον δρα Mark Hyman, το ποσοστό αυτό θα πρέπει να είναι μεταξύ 5.000-10.000 IU για ακόμα καλύτερη ψυχική υγεία.
4. Φυλλικό οξύ
Το χαμηλό επίπεδο φυλλικού οξέος έχει αποδειχτεί ότι μειώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των αντικαταθλιπτικών. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι πιο καταρτισμένοι ψυχίατροι συνταγογραφούν πλέον φυλλικό οξύ για την κατάθλιψη. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον 400mcg καθημερινά, το οποίο μπορεί να προκύψει από την κατανάλωση άφθονων σκούρων φυλλωδών λαχανικών, εσπεριδοειδών και χυμών, οσπρίων και φασολιών.
5. Ιώδιο
Το ιώδιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη λειτουργία του θυρεοειδούς. Αν και μικρό όργανο, ο θυρεοειδής επηρεάζει σχεδόν κάθε σύστημα στο σώμα – το επίπεδο ενέργειας, τη θερμοκρασία, τον μεταβολισμό, το ανοσοποιητικό σύστημα, τη λειτουργία του εγκεφάλου και πολλά άλλα. Όταν το επίπεδο ιωδίου είναι χαμηλό, η λειτουργία του θυρεοειδούς διαταράσσεται, γεγονός που μεταξύ άλλων οδηγεί και στην κατάθλιψη.
6. Σίδηρος
Υπολογίζεται ότι σχεδόν το 20% όλων των γυναικών πάσχουν από ανεπάρκεια σιδήρου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που μοιάζουν πολύ με αυτά της κατάθλιψης, όπως κόπωση, αδυναμία συγκέντρωσης και ευερεθιστότητα. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε από 8 ως 18 mg σιδήρου καθημερινά.

7. Μαγνήσιο
Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί πάσχουν από έλλειψη μαγνησίου. Αυτό συμβαίνει επειδή η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλατιού, καφεΐνης, ζάχαρης, αλκοόλ καθώς και το χρόνιο στρες καταστρέφουν όλα τα αποθέματα μαγνησίου του σώματος. Το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο αποδοτικά μέταλλα στην καταπολέμηση των βλαβερών επιπτώσεων του συνεχούς στρες. Οι άντρες χρειάζονται μεταξύ 400 και 420 mg καθημερινά ενώ οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν μεταξύ 310 και 320 mg καθημερινά.
8. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Μπορεί να έχετε ακούσει ότι είναι σημαντικά για την υγεία της καρδιάς, αλλά έχουν σοβαρές επιπτώσεις και στην ψυχική υγεία. Ακόμα κι αν λαμβάνετε καθημερινά συμπληρώματα ιχθυελαίου, μπορεί να μην έχετε ακόμη λάβει αρκετά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μέσω της διατροφής σας. Το σώμα σας δεν μπορεί να παράγει αυτές τις ενώσεις μόνο του, πρέπει να τις καταναλώσετε (από ψάρια, όπως ο σολομός, η ιππόγλωσσα και ο τόνος ή ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια και ο λιναρόσπορος) και να λαμβάνετε συμπληρώματα για να εξασφαλίσετε ότι λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.

9. Σελήνιο
Το σελήνιο είναι επίσης σημαντικό για τη βέλτιστη λειτουργία του θυρεοειδούς. Αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και εμποδίζει τα πολυακόρεστα οξέα στην κυτταρική μεμβράνη να οξειδωθούν. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται ως ελάχιστη δόση 55mcg σεληνίου προκειμένου να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς.
10. Ψευδάργυρος
Ο ψευδάργυρος είναι ένα άλλο ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό για πολλά από τα συστήματα του σώματός μας. Δεν βοηθά μόνο την πέψη, βοηθά επίσης το DNA να παράγει και να επισκευάζει τις πρωτεΐνες. Επίσης, ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και συμβάλλει στον έλεγχο της φλεγμονής στο σώμα.
Πηγές:

10 διατροφικές ελλείψεις που μπορεί να προκαλέσουν κατάθλιψη

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς μπορεί να εξαφανίστηκαν τα θετικά σας συναισθήματα; Αν η αισιόδοξη στάση σας απέναντι στη ζωή έχει κλονιστεί, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι – πέρα από τους ψυχολογικούς παράγοντες – η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της διάθεσής σας.
Υπάρχουν αρκετές διατροφικές ελλείψεις που μπορούν να οδηγήσουν στην κατάθλιψη. Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε με τον γιατρό σας το ενδεχόμενο να σας λείπει κάποιο από τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που περιγράφονται παρακάτω. Αν ο γιατρός σας δεν είναι πρόθυμος να ερευνήσει τις διατροφικές ελλείψεις ως πιθανή αιτία κατάθλιψης, τότε μάλλον πρέπει να αλλάξετε γιατρό.
Η αλλαγή μιας κακής διατροφής και η προσθήκη των σωστών συμπληρωμάτων πρέπει να αποτελούν τον πρωταρχικό στόχο για κάθε γιατρό ο οποίος διαθέτει την κατάλληλη εκπαίδευση και ακεραιότητα. Η κάλυψη των διατροφικών σας αναγκών είναι το λιγότερο ακριβό, λιγότερο επεμβατικό και πιο ασφαλές και αποτελεσματικό μέσο για την αποκατάσταση της ισορροπίας στο σώμα σας.
Παρακάτω αναφέρονται 10 θρεπτικά συστατικά που πρέπει να ελέγξετε
1. Αμινοξέα
Ως βασικά δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών, τα αμινοξέα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου. Όταν δεν λαμβάνετε αρκετά αμινοξέα από τη διατροφή σας, ίσως αρχίσετε να νιώθετε κατάθλιψη, λιγότερο συγκεντρωμένοι και υποτονικοί. Αυξήστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, φασολιών, σπόρων και καρυδιών προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι παίρνετε αρκετά από αυτά τα ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά.
2. Βιταμίνες του συμπλέγματος B
Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη το 2009, περισσότερο από το 1/4 των ηλικιωμένων γυναικών που διαγιγνώσκονται με σοβαρή κατάθλιψη είχαν ανεπάρκεια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, γεγονός που υποδηλώνει ότι είναι πολύ πιο σημαντικές για την ψυχική υγεία μας απ’ ό,τι θεωρούνταν μέχρι τώρα. Στις μέρες μας, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας προτείνει την ημερήσια πρόσληψη 2.4 mcg βιταμίνης Β-12 και 1.5-1.7 mg βιταμίνης Β-6. Αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά βρίσκονται στο κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα αυγά, το γάλα και τα θαλασσινά, όπως τα μύδια, τα κυδώνια και τα καβούρια.
3. Βιταμίνη D
Η έλλειψη βιταμίνης D δεν συνδέεται μόνο με την κατάθλιψη, αλλά και με τον αυτισμό και την άνοια. Συνήθως, η ανεπάρκεια βιταμίνης D εμφανίζεται το φθινόπωρο και τον χειμώνα, όταν δηλαδή υπάρχει μικρότερη έκθεση στο φως του ήλιου. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, οι ενήλικες χρειάζονται 600 IU βιταμίνης D την ημέρα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον δρα Mark Hyman, το ποσοστό αυτό θα πρέπει να είναι μεταξύ 5.000-10.000 IU για ακόμα καλύτερη ψυχική υγεία.
4. Φυλλικό οξύ
Το χαμηλό επίπεδο φυλλικού οξέος έχει αποδειχτεί ότι μειώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των αντικαταθλιπτικών. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι πιο καταρτισμένοι ψυχίατροι συνταγογραφούν πλέον φυλλικό οξύ για την κατάθλιψη. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον 400mcg καθημερινά, το οποίο μπορεί να προκύψει από την κατανάλωση άφθονων σκούρων φυλλωδών λαχανικών, εσπεριδοειδών και χυμών, οσπρίων και φασολιών.
5. Ιώδιο
Το ιώδιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη λειτουργία του θυρεοειδούς. Αν και μικρό όργανο, ο θυρεοειδής επηρεάζει σχεδόν κάθε σύστημα στο σώμα – το επίπεδο ενέργειας, τη θερμοκρασία, τον μεταβολισμό, το ανοσοποιητικό σύστημα, τη λειτουργία του εγκεφάλου και πολλά άλλα. Όταν το επίπεδο ιωδίου είναι χαμηλό, η λειτουργία του θυρεοειδούς διαταράσσεται, γεγονός που μεταξύ άλλων οδηγεί και στην κατάθλιψη.
6. Σίδηρος
Υπολογίζεται ότι σχεδόν το 20% όλων των γυναικών πάσχουν από ανεπάρκεια σιδήρου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που μοιάζουν πολύ με αυτά της κατάθλιψης, όπως κόπωση, αδυναμία συγκέντρωσης και ευερεθιστότητα. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε από 8 ως 18 mg σιδήρου καθημερινά.
7. Μαγνήσιο
Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί πάσχουν από έλλειψη μαγνησίου. Αυτό συμβαίνει επειδή η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλατιού, καφεΐνης, ζάχαρης, αλκοόλ καθώς και το χρόνιο στρες καταστρέφουν όλα τα αποθέματα μαγνησίου του σώματος. Το μαγνήσιο είναι ένα από τα πιο αποδοτικά μέταλλα στην καταπολέμηση των βλαβερών επιπτώσεων του συνεχούς στρες. Οι άντρες χρειάζονται μεταξύ 400 και 420 mg καθημερινά ενώ οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν μεταξύ 310 και 320 mg καθημερινά.
8. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Μπορεί να έχετε ακούσει ότι είναι σημαντικά για την υγεία της καρδιάς, αλλά έχουν σοβαρές επιπτώσεις και στην ψυχική υγεία. Ακόμα κι αν λαμβάνετε καθημερινά συμπληρώματα ιχθυελαίου, μπορεί να μην έχετε ακόμη λάβει αρκετά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μέσω της διατροφής σας. Το σώμα σας δεν μπορεί να παράγει αυτές τις ενώσεις μόνο του, πρέπει να τις καταναλώσετε (από ψάρια, όπως ο σολομός, η ιππόγλωσσα και ο τόνος ή ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια και ο λιναρόσπορος) και να λαμβάνετε συμπληρώματα για να εξασφαλίσετε ότι λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε.
9. Σελήνιο
Το σελήνιο είναι επίσης σημαντικό για τη βέλτιστη λειτουργία του θυρεοειδούς. Αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και εμποδίζει τα πολυακόρεστα οξέα στην κυτταρική μεμβράνη να οξειδωθούν. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται ως ελάχιστη δόση 55mcg σεληνίου προκειμένου να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς.
10. Ψευδάργυρος
Ο ψευδάργυρος είναι ένα άλλο ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό για πολλά από τα συστήματα του σώματός μας. Δεν βοηθά μόνο την πέψη, βοηθά επίσης το DNA να παράγει και να επισκευάζει τις πρωτεΐνες. Επίσης, ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και συμβάλλει στον έλεγχο της φλεγμονής στο σώμα.
ΠΗΓΗ: http://enallaktikidrasi.com/2015/03/10-diatrofikes-elleipseis-pou-mporei-na-prokalesoun-katathlipsi/#ixzz3TJc9ZqH4
- See more at: http://ingossip.gr/?q=post%2F10-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CF%88%CE%B7#sthash.W5RTWN0N.dpuf

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Φυσική ομορφιά με κουρκούμη (Tumeric)

Φυσική ομορφιά με κουρκούμη (Tumeric)
Προβλήματα του δέρματος, μπορούν να αντιμετωπιστούν με Κουρκούμη (Turmeric) ή κουρκουμά. Εκτός από την γνωστή χρήση του στη μαγειρική, το παραδοσιακό αυτό μπαχαρικό, επίσης χρησιμοποιείται συχνά και για θεραπεία ομορφιάς του δέρματος. Η ρίζα αυτή είναι πλούσια σε ενώσεις που λέγονται curcuminoid και είναι αντιβακτηριδιακό και αντιφλεγμονώδες. Μπορεί να εξαφανίσει το πρόβλημα της πιτυρίδας στο τριχωτό της κεφαλής. Και όχι μόνο αυτά, η κουρκούμη έχει και άλλα οφέλη για την ομορφιά.

Ποια είναι τα οφέλη;
1. Εξαφανιζει την πιτυρίδα. Τα προβλήματα της Πιτυρίδας και του ξηρού δέρματος της κεφαλής μπορούν να ξεπεραστούν με κουρκούμη.
Συνταγή.
Ανακατέψτε τον κουρκουμά με το καυτό λάδι, και μόλις κρυώσει, εφαρμόστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής που έχει υγρανθεί πρώτα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ένα ήπιο σαμπουάν (μαλακού τύπου).

2. Θεραπεύει την ακμή
Το turmeric μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να λύσει το πρόβλημα της ακμής. Με την κουρκούμη το δέρμα γίνεται πιο λείο και απαλλαγμένο από την ακμή.
Συνταγή.
Αναμειγνύετε λίγο κουρκουμά με γάλα και ελαιόλαδο. Μόλις αναμειχθούν καλά τα υλικά μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, σαν μάσκα. Αφήστε τη για 15 λεπτά ή και περισσότερο, στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
3. Μειώνει τις ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους των ματιών.
Με τη Κουρκούμη επίσης μπορείτε να αφαιρέσετε τις λεπτές γραμμές και τους μαύρους κύκλους στα μάτια.
Συνταγή.
Φτιάξτε ένα πελτέ από σκόνη κουρκούμης με λίγο γάλα. Απλώστε το στο πρόσωπο γύρω από τα μάτια και αφήστε το για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

4. Ενυδατώνει το δέρμα
Η κουρκούμη ενυδατώνει και μαλακώνει το τραχύ δέρμα.
Συνταγή.
Αναμείξτε ένα ασπράδι αυγού με δύο σταγόνες ελαιόλαδο, λεμόνι και ροδόνερο. Προσθέστε τον κουρκουμά και ανακάτεψε καλά. Εφαρμόστε στα ξηρά μέρη του σώματος, όπως αγκώνες, τα γόνατα και τις φτέρνες. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
5. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον αποχρωματισμό του δέρματος και τα σημάδια της ακμής
Συνταγή.
Αναμείξτε κουρκουμά με λίγο χυμό λάιμ μέχρι να γίνει μία πάστα, και τρίψτε το πάνω στις δυσχρωμίες του δέρματος ή στα σημάδια της ακμής. Αφήστε το για περίπου 20 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

6. Μάσκα ομορφιάς
Αναζωογονεί, φρεσκάρει, είναι φυσικό αντιοξειδωτικό δέρματος πλούσιο σε μέταλλα-βιταμίνες. Βοηθάει στην μείωση της ακμής
Προσθέτει φωτεινότητα, προστατεύει από τους ρύπους και καυσαέρια.
Συνταγή.
Σε ένα φλυτζανάκι του καφέ βάζουμε μισό κουταλάκι κουρκουμά, μισό κουταλάκι μέλι, και μερικές σταγόνες λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο. Αφήνουμε για 15 με 20 λεπτά.
Προσέχουμε το τι θα φοράμε διότι αφήνει λεκέδες κίτρινους στα ρούχα λόγο της κίτρινης χρωστικής που περιέχει. Καλό θα είναι να φοράμε και γάντια ή να ξεβγάλουμε καλά τα χέρια μας.
Τρίβουμε κάνοντας πίλινγκ καθώς, παράλληλα, ξεπλένουμε πολύ καλά.
Η περιοχή που θα το απλώσετε ίσως να πάρει μία κίτρινη απόχρωση, η οποία όμως φεύγει με το πλύσιμο. Γι αυτό είναι καλύτερα να κάνετε τις θεραπείες αυτές το Σαββατοκύριακο ή μόνον το βράδυ.
Πηγή


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...