Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Τροφές που προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ

Τροφές που προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ
Ακόμη και σήμερα, δεν γνωρίζουμε την αιτία της νόσου Αλτσχάιμερ. Μελέτες λένε ότι σχετίζεται με την εμφάνιση γεροντικών πλακών και την απώλεια μιας χημικής ουσίας που επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των νευρικών κυττάρων.  Πώς προλαμβάνεται αυτή η επιδείνωση του εγκεφάλου; Οι συνήθειές σας, η συμπεριφορά σας, η ψυχική διέγερση και η κατάλληλη διατροφή θα σας βοηθήσουν να το καταπολεμήσετε.
Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μειώνουν τους καρδιαγγειακούς κινδύνους. Με άλλα λόγια, τα φυσικά συστατικά τους μπορούν να εμποδίσουν την εμφάνιση των εκφοβιστικών αμυλοειδών πλακών. Αυτές είναι τροφές που προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ με φυσικό τρόπο.

Τροφές που προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ

1. Εσπεριδοειδή

Lemoni
 Γιατί;
Δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για τροφές που προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ χωρίς να αναφερθούμε στα εσπεριδοειδή, όπως  λεμόνια, πορτοκάλια, φράουλες, μάνγκο, μύρτιλα, τα οποία περιέχουν βιταμίνη C και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτές οι ενώσεις εμποδίζουν τα επιβλαβή συστατικά να συσσωρευτούν στον εγκέφαλό σας. Λειτουργούν ως φοβερά καθαριστικά και προστάτες του οργανισμού μας.

2. Κάρι 

kari
Γιατί;
Αρχίστε να το χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας, ειδικά το κίτρινο κάρι. Είναι ένα πολύ γευστικό μπαχαρικό με υψηλή ποσότητα κουρκουμά. Έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες φαρμακευτικές ιδιότητες που εμποδίζουν το Αλτσχάιμερ, λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης του.

3. Κρασί

krasi

Γιατί;
Το κρασί έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που εμποδίζουν την φλεγμονή του εγκεφαλικού ιστού, προστατεύοντας ή τουλάχιστον μειώνοντας τις πιθανότητες για άνοια ή νευροεκφυλιστικές νόσους όπως αυτή του Αλτσχάιμερ. Σας συνιστούμε ιδιαιτέρως μόνο ένα ποτήρι κρασί την ημέρα.

4. Βιταμίνη D

vitamini-d-2
Γιατί;
Αυτή είναι μια εξαίσια βιταμίνη την οποία μπορείτε να λάβετε από το φως του ήλιου κι από μερικές τροφές. Βοηθάει την τόνωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, εξαλείφει τις αμυλοειδείς πρωτεΐνες Β, την αιτία που προκαλεί τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Μπορείτε να βρείτε την βιταμίνη D στα φαρμακεία ή καταστήματα φυσικών προϊόντων, καθώς επίσης και σε λιπαρά ψάρια, σόγια, αβγά, ακόμα και σε δημητριακά, που είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D.

5. Καφές

kafes1
 Γιατί;
Πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ότι η καφεΐνη προσφέρει συγκεκριμένη προστασία από την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ, κάτι το οποίο δεν έχει παρατηρηθεί με άλλα ροφήματα. Ο καφές εμποδίζει την συσσώρευση πρωτεϊνών που καταστρέφούν τους νευρώνες του εγκεφάλου ενώ καθυστερεί την ασθένεια στους ανθρώπους που ήδη πάσχουν από τα πρώτα συμπτώματα.

6. Βιταμίνη Β

frouta-21
Γιατί;
Το να έχετε μια καλή ποσότητα βιταμίνης Β στον οργανισμό σας είναι βασικό για την υγεία σας ώστε να φροντίζετε για τα κόκκαλά σας, τα μαλλιά και τα δόντια σας. Είναι επίσης ιδανικό για την πρόληψη του Προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS). Η κατανάλωση βιταμίνης Β σας επιτρέπει να κατεβάσετε την ομοκυστεΐνη στο αίμα, ένα επιβλαβές στοιχείο στον εγκέφαλο που προκαλεί την αλλοίωσή του ώστε τα νευρικά κύτταρα να χάνουν την λειτουργικότητά τους. Αυτή τη βιταμίνη μπορείτε να την βρείτε σε όλες τις τροφές που βλέπετε στις παραπάνω εικόνες: καρύδια, δημητριακά ολικής αλέσεως, μπανάνες, μπρόκολο, ανανά, πιπεριές, μήλα, αβγά, σόγια …Μην διστάσετε να τα συμπεριλάβετε στην διατροφή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...