Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Τα 6 βότανα που σνομπάρεις και μετά …κρυολογείς!!!

Τα 6 βότανα που σνομπάρεις και μετά …κρυολογείς!!!



Ο καιρός του φθινοπώρου ξεγελά και εκείνος του χειμώνα …αρρωσταίνει. Ακούς κάποιους φίλους σου, που λένε ότι δεν αρρωσταίνουν ποτέ! Και πράγματι διαπιστώνεις ότι έτσι είναι και απορείς πως τα καταφέρνουν, ενώ εσύ είσαι συνεχώς ψιλοκρυωμένος... Πολύ απλά, οι άνθρωποι αυτοί φροντίζουν τη διατροφή τους, θωρακίζονται με φυσικό τρόπο και ένας από αυτούς είναι τα βότανα που εσύ …σνομπάρεις!
Οι ιώσεις που είναι κάτι συνηθισμένο τους ψυχρούς μήνες του χρόνου, αρχίζουν από τον φθινόπωρο. Ένας δυνατός οργανισμός δεν έχει να κάνει μόνο με την άσκηση, αλλά κυρίως με τη διατροφή, στην οποία πολύτιμο τμήμα της, είναι τα βότανα.
Μάθε λοιπόν τη χρησιμότητα του καθενός για να μην μιλας και αυτό τον χειμώνα σαν τα στρουμφάκια
1. Φασκόμηλο: Το φασκόμηλο είναι πολύ γνωστό καταπραϋντικό για το λαιμό. Είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες και συνήθως εφαρμόζεται ως αφέψημα για γαργάρες. Προτιμάται για περιπτώσεις αμυγδαλίτιδας και πονόλαιμου.
2. Elder flowers: Τα elder flowers καταπολεμούν τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Οι ανθοκυανίνες που περιέχει βοηθούν στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του πονόλαιμου, δρουν ως αποχρεμπτικά και διώχνουν τον ιό από τον οργανισμό. Επίσης, δρουν και ενάντια στον πυρετό. Χρειάζεται, ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο θα τα χρησιμοποιήσετε. Πρέπει να τα καταναλώνετε πάντα βρασμένα, διότι ωμά προκαλούν σοβαρές στομαχικές διαταραχές.
3. Εχινάκεια: Φυτό γνωστό για τη δράση του ενάντια σε ιούς και γρίπη. Δρα περισσότερο προληπτικά έναντι στην εποχική φθινοπωρινή γρίπη, ωστόσο ακόμη κι αν κάποιος αρρωστήσει τελικά, μειώνει κατά πολύ τη διάρκεια που θα παραμείνει κλινήρης. Η εχινάκεια έχει αντιμικροβιακή δράση και στηρίζει την άμυνα του οργανισμού ενάντια σε ενδεχόμενες λοιμώξεις.
4. Χαμομήλι: Είναι ίσως το πιο δημοφιλές αφέψημα που προτιμούν οι μαμάδες για τα παιδάκια τους και όχι μόνο. Η δράση του είναι δοκιμασμένη και αποδεδειγμένη, αρκεί βεβαίως να είναι φυσικό προϊόν και όχι επεξεργασμένο. Το αφέψημα χαμομηλιού δρα ως αντιμικροβιακό και καταπραΰνει από πόνους στο λαιμό. Εξίσου αποτελεσματικές είναι και οι γαργάρες με το συγκεκριμένο βότανο, καθώς απομακρύνουν τα μικρόβια και τους ιούς από την περιοχή.
5. Μυριόφυλλα: Τα μυριόφυλλα αποτελούν μία πάγια φυσική θεραπεία του πυρετού. Έρευνες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο βότανο τείνει να «ρίχνει» τον υψηλό πυρετό και να καταπολεμά τις ιώσεις του φθινοπώρου. Είναι πιο αποτελεσματικό όταν χορηγείται κατά το πρώτο στάδιο της ασθένειας.
6. Θυμάρι: Το θυμάρι είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιμικροβιακό και αποχρεμπτικό. Χορηγείται ως αφέψημα σε περιπτώσεις έντονου βήχα, γρίπης, εποχικών ιώσεων και αμυγδαλίτιδας. Επίσης είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικό και ενάντια στη λαρυγγίτιδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...