Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Πως να βοηθήσετε τους πνεύμονες σας ώστε να καθυστερήσει η γήρανση τους!

Ποιες είναι οι τρεις καλύτερες τροφές που ενισχύουν την επιβράδυνση της γήρανσης των πνευμόνων;

1] Ρόδι: 

Είναι κόκκινο, νόστιμο και θρεπτικό, με πλούσια γεύση και σημαντικές ιδιότητες που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία των πνευμόνων. Το ρόδι εκτός του ότι είναι πλούσιο σε ανθοκυανίνες περιέχει και ένα μοναδικό και ισχυρό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται πουνικαλαγίνη (punicalagin). Πρόκειται για το πιο άφθονο αντιοξειδωτικό στο ρόδι που είναι υπεύθυνο για περισσότερο από το ήμισυ της αντιοξειδωτικής δραστηριότητας του χυμού του. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι ο χυμός από το ρόδι μπορεί να ανακόψει την ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα.

2] Σμέουρα: 

Ένα φρούτο γεμάτο ενέργεια, με τεράστια οφέλη για την υγεία. 

Το εκλεκτό και ευαίσθητο σμέουρο με το ξεχωριστό ζωηρό κόκκινο χρώμα του είναι μια πηγή αμέτρητων ωφελειών για την υγεία. Με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, ορυκτά και βιταμίνες, όταν περιλαμβάνεται στην καθημερινή μας διατροφή μπορεί να συμβάλλει στον περιορισμό του κινδύνου καρκίνου καρκίνου, παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών παθήσεων, ακόμη και στην ενίσχυση της γονιμότητας. Το σμέουρο είναι πλούσιο σε ανθοκυανίνες. 

3] Αρώνια: 

ΟΙ αντιοξειδωτικές ικανότητες της αρώνιας αποδίδονται στις πολυφαινόλες που περιέχει, και ιδιαίτερα στις προανθοκυανίνες και στις ανθοκυανίνες. Οι τανίνες, οι κατεχίνες, η κερσετίνη, η προκυανιδίνη και τα οξέα που περιέχει συμβάλλουν επίσης στην αντιοξειδωτική της δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...