Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Σούπα με καρότο και τζίντζερ


soupa

Σούπα με καρότο και τζίντζερ



Σούπα με καρότο και τζίντζερ

Για 4 άτομα θα χρειαστείς:
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών,
  • 600 γραμμάρια καρότα,
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα,
  • 1 σκελίδα σκόρδο και
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ ή ½ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη.
Βάζεις όλα τα υλικά να βράσουν κι όταν τα λαχανικά μαλακώσουν καλά, αφαιρείς 1 ή 2 κουτάλες από το ζωμό και το κρατάς στην άκρη. Χτυπάς την υπόλοιπη σούπα στο μπλέντερ. Αν είναι πάρα πολύ παχύρρευστη, προσθέτεις από το ζωμό που έχεις κρατήσεις στην άκρη. Καρυκεύεις με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη, ανεπεξέργαστο αλάτι και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...